Vakcinacija u Vučju punom parom

LESKOVAC-VUČJE

Dom zdravlja u Vučju je jedan od šest otvorenih punktova za masovnu vakcinaciju na teritoriji grada Leskovca. U ovom objektu su od početka sprovođenja ovog postupka do petka, 22. januara, vakcinisane 233 osobe. Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da najveće interesovanje za imunizaciju, nakon Leskovca, vlada u Vučju.

„Verujem da ćemo uskoro ovo teško vreme ostaviti iza nas, ali je sada vreme da zaštitimo svaki život što ćemo i uraditi primanjem vakcine. Veoma sam ponosan na funkcionisanje čitavog sistema i organizaciju procesa imunizacije, kao i na zdravstvene radnike koji učestvuju u ovom procesu, te na građane Leskovca i svih okolnih mesta zato što su pokazali veliko interesovanje i veliku odgovornost za svoje i zdravlje svojih najbližih. Mogućnošću da naši sugrađani prime neku od vakcina koje su prošle visoke standarde kontrole ispravnosti i bezbednosti, obezbeđujemo jakog saveznika u borbi protiv ove pošasti. Koju god vakcinu da izaberu, čine pouzdan i dobar izbor, i jedan korak više ka podizanju nivoa zaštite i zaustavljanju pandemije.“

Direktor Doma zdravlja Leskovca Slaviša Božić podseća da je ovo najmasovnija imunizacija nakon one sprovedene 1972. godine kada su vladale velike boginje.

„Svi angažovani često ostaju i prekovremeno kako bi se vakcinisali svi koji tog dana dođu, a preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje će biti isplaćeni svi prekovremeni sati. Pozivam sve građane koji su se prijavili preko E-uprave i dobili su poruku da se za vakcinu jave u halu Partizan, a žive u okolini Leskovca, da se jave na punktu koji je najbliži mestu njihovog stanovanja.“

Ljubinka Golubović, rukovodilac ogranka DZ u Vučju ističe da je urađen i popis stanovnika koji ne mogu da dođu na punkt zbog vakcinacije, kako bi ekipe otišle na teren i izvršile vakcinaciju nepokretnih i bolesnih. Vakcina i kadra ima dovoljno i sve teče u najboljem redu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare