Vakcinacija u selima Rataje i Barelić

VRANJE

Masovna vakcinacija stanovništva protiv korona virusa bez zakazivanja u seoskim sredinama juče je nastavljena u selu Rataje u Zdravstvenoj ambulanti gde ekipe za vakcinaciju Zdravstvenog centra Vranje dolaze četvrti put.

„Odziv stanovništva je dobar. Mi u Rataju radimo i vakcinaciju i revakcinaciju građana kineskom vakcinom Sinofarm i Fajzerovom vakcinom. Rataje je veliko selo i ima zainteresovanih za vakcinisanje. Veliki je broj starijih građana i izuzetno im znači što ne moraju da zbog vakcinacije putuju u Vranje“, rekla je upravnica Doma zdravlja Vranje, dr Marina Džikić.

Doktorka se duže vremena zadržala u razgovoru sa meštanima Rataja objašnjavajući i podsećajući na odgovornost i odgovorno ponašanje koje treba da se nastavi i posle vakcine, a to je pre svega nošenje maski, održavanje fizičke distance i bez okupljanja više ljudi u zatvorenim sredinama.

„Vakcinacija i sticanje kolektivnog imuniteta je način da pobedimo ovu bolest i sada, posle godinu i više dana od kako poznajemo ovu bolest to sa sigurnošću znamo“. Naglasila je dr Džikić.

Sestra Olgice Dimić izgubila je bitku sa korona virusom i to je bio najjači razlog da danas dođe da se vakciniše.

„Iz sela sam Gornje Žapsko, saznao sam da je vakcinacija u Rataju i došao sam odmah jutros da primim vakcinu. Daleko mi je Sportska hala i da idem u Vranje. Ćerka mi radi u kovid bolnici i na njenu inicijativu, lakše sam se odlučio da se vakcinišem. Od početka sam se odlučio za kinesku vakcinu, imam poverenja u Kineze i danas primam kinesku vakcinu“, ističe Novica Mihajlović.

Danas je vakcinu u zdravstvenoj ambulanti u Rataju primio i najstariji meštanin ovog sela, Božidar Stamenković.

„Skoro sam bio bolestan i jedva sam čekao da ozdravim i da se vakcinišem. Hoću da produžim život“, rekao je Božidar Stamenković koji ima 91 godinu.

„Smatram da svi treba da se vakcinišemo i sve koje ja znam su se vakcinisali“, kaže Goran Jovanović, stanovnik sela Rataja koji nema dilemu kada je reč o vakcinaciji.

U petak je organizovana imunizacija meštana u Bareliću. Za vakcinaciju bez zakazivanja je bilo zainteresovano 70 stanovnika ovog i okolnih sela. Najstariji sugrađanin koji se ovde, u petak, vakcinisao je Stojmen Stoiljković koji ima 88 godina.

U zdravstvenoj ambulanti u ovom selu bilo je zainteresovanih i radnika u preduzeću „Mineks“ gde se 15 zaposlenih prijavilo da primi prvu dozu vakcine Sinofarm ili Fajzer.

Za one koji su slabo pokretni, nakon vakcinacije u ambulanti, mobilna ekipa Zdravstvenog centra iz Vranja je obavila imunizaciju kod njihovih kuća u selima Stara Brezovica, Punoševce i Koćura.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare