Tiodorović: Stanje za nijansu bolje

Nis, 10. aprila 2020 - Epidemiolog Branislav Tiodorovic rekao je danas u Nisu da nam je sad potrebna gvozdena disciplina. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bs

NIŠ

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas za RTS da se iz vanredne prešlo u nepovoljnu epidemijsku situaciju, mada to ne važi za celu zemlju, ali je ukazao da ima i dece koja su u ozbiljnom stanju.

Iz vanredne smo prošle u nepovoljnu, koja je jedna nijansa. To ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara, rekao je on.

Imamo značajno smanjenje pozitivnih dijagnostikovanja novih slučajeva. Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u hospital. Još imamo visok broj onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici, rekao je Tiodorović.

Tiodorović je rekao da podaci govore da je virus kod dece pod kontrolom, ali da su u teškoj situaciji i ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju.

Na pitanje šta zna o stanju četvorogodišnjeg dečaka koji je na respiratoru u Nišu i bebe u Kragujevcu, navodi da ne zna ništa novo, sem da se pedijatri bore za njihov život.

Radi se u oba slučaja o stečenom oboljenju. Ta deca koja imaju predispozicije, na njih se mora posebno paziti, a njihovi roditelji treba da razmišljaju o tome da im se ne donese virus i ne napravi još veći problem nego što ga imaju, upozorio je Tiodorović.

Izvor : FoNet

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare