Vakcinacija studenata na matičnim fakultetima

 NIŠ

Dom zdravlja u Nišu je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Univerzitetom u Nišu otvorio svoje punktove na osam niških fakulteta za vakcinaciju studenata. Vakcinu mogu da prime kako studenti koji su tek upisali prvu godinu tako i studenti starijih godina. Prema rečima direktora Doma zdravlja dr Milorada Jerkana koji je juče obišao fakultete, u prvih sat vremena se u proseku vakcinisalo izmešu 5 i 10 studenata.

„Interesovanje studenata na svim fakultetima Univerziteta u Nišu za vakcinaciju prvog dana nije na  onom nivou na kome smo očekivali ali smo mi optimisti i očekujemo da se taj broj iz dana u dan povećava“,  kazao je dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu koji je obišao i vakcinacioni punkt na Medicinskom fakultetu.

                   „To je na neki način mali broj ali dosta studenata se raspituje  i trudimo se da naši  lekari, sestre i promoteri na što bolji način objasne značaj vakcinacije“, dodao je on.

                   Dr Milorad Jerkan je naglasio da je u Nišu do sada vakcinisano skoro 33 posto mladih ljudi ali po njegovoj proceni nedostaje još oko 15 posto, odnosno 4 do 5000 vakcinisanih mladih  između 18 i 25 godina.

                      „Akcijom koju sada organizujemo želimo da pomognemo studentima da se vakcinišu tako što ćemo im se na neki način približiti i doći na njihove matične fakultete. Nadam se da će oktobar koji je mesec studenata postati i promotivan za vakcinaciju  koja je neophodna za očuvanje zdravlja svih građana Srbije“, istako je dr Milirad Jerkan.

                    Studenti koji se nisu vakcinisali do sada moći će to da urade narednih dana.

                   „Punktovi za vakcinaciju će na fakultetima ostati još dve nedelje, a ukoliko je potrebno i do kraja oktobra“, najavio je direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare