Uz pomoć grada i NSZ 39 Nišlija započeće sopstveni posao

NIŠ

Zahvaljujuči subvencijama grada i Nacionalne Službe za zapošljavanje,   39-oro Nišlija, započeće sopstveni biznis. Vrednost pojedinačnih subvencija jeste 300.000 dinara. Odluke o grantovima korisnicima su uručili  gradonaćelnica Niša Dragana Sotirovski  i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Dodeli odluka prisustvovao je i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Niš, Boban Matić .

                                        Čestitajući Nišlijama koji su dobili subvencije gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je čestitala i na njihovoj hrabrosti jer oni sada započinju sopstveni biznis i jako važan posao.

                                         „Grad Niš podržava program samozapošljavanja koji realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje i na svaki dinar iz Grada država daje još jedan dinar i pomaže svima koji žele da započnu sopstveni biznis. Posebno me raduje što je među vama ima najviše žena koje su hrabre i koje će zakoračiti u poslovne vode. Najviše interesovanja ima za proizvodnju, deo planova se tiče zanatstva a jedan manji deo  je onih koji će pružati narednih godina usluge našim sugrađanima“,  kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                       Ona je dodala da će Grad i narednih godina nastaviti sa ovom praksom.

                                      „Ovaj program je važan za naš grad i naše sugrađane jer vi ne zapošljavate samo sebe već i vaše najbliže i  širite se u svom biznisu.Na ovaj način smanjuje se i broj nezaposlenih u našem gradu. Trenutno imamo 18.394 lista na evidenciji službe za zapošljavanje.Što je više zaposlenih,  bogatiji je i Grad i možemo da biramo šta ćemo da radimo i gradimo iduće godine“, istakla je Sotirovski.

                                        Uručujući odluke o grantovima direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da su na području Nišavskog okruga subvencije za samozapošljavanje dobila ukupno 206 lica, a na području naše zemlje 1.206.

                                         „Ugovor o  udruživanju sredstava Grada i Nacionalne službe za zapošljavanje potpisan je pre dva meseca kako bi smo sproveli neke mere iz lokalnog Akcionog plana za zapošljavanje.Već su dodelejne odluke o zapošljavanju teže zaposlivih kategorija i za program stručne prakse a ovo je kruna tog dogovora. Poslednjih godina je sve više ljudi koji žele da se bave  sopstvenim biznisom a praksa je pokazala da ima dosta uspeha u tome. To je upravo i cilj ovog programa, da posao postane održiv. Nama nije samo cilj da neko dobije 300.000 dinara ili 330.000 koliko je za osobe sa invaliditetom nego da taj posao bude održiv“, kazao je Martinović.

                                          Nacionalna služba za zapošljavanje je samo za taj program ove godine izdvojila 62 miliona dinara, izjavio je Martinović.

                                         „U  poslednje tri godine u Nišu je sopstveni biznis uz pomoć grada i Nacionalne službe za zapošljavanje pokrenulo više od 190 osoba.Ove godine je to 206 lica. To je jedna ozbiljan broj budućih preduzetnika koji će promeniti sliku ovog grada koji sve više postaje grad preduzetništva“, kazao je Martinović. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare