Na Klinici za ortopediju UKC Niš  od januara urađeno 1000 operacija

NIŠ

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Niš je za nešto više od šest meseci od početka godine urađeno 1000 operacija što je mnogim pacijentima skratilo vreme čekanja za hiruršku intervenciju. Prema rečima profesora dr Ivana Micića, rukovodioca  Klinike za ortopediju i traumatologiju, mada se smanjilo vreme čekanja svakog meseca se upisuje 20 do 40 novih pacijenata zato nije jasno vidljivo izuzetno skraćenje vreme čekanja na operaciju.

              „U periodu od janura do kraja juna na Klinici za ortopediju i traumatologiju primljeno je 1077 pacijenata, a urađena je 961 hirurška intervencija, da bi taj broj stigao do 1000  hirurčkih intervencija nešto pre sredine jula“, kaže profesor dr Ivan Micić.

               Povećanje broja hirurških intervencija je posledica uvođenja popodnevnog rada na Klinici.

               „ U maju je krenuo popodnevni rad na klinici za ortopediju i od tada je znatno povećan broj urađenih operacija jer upravo taj popodnevni rad je omogućio da se rade elektivni odnosno ne hitni pacijenti već oni koji se nalaze na listi čekanja za ugradnju proteza“, kaže profesor dr Ivan Micić i dodaje:

               „Početkom popodnevnog rada u jednoj od operacionih sala, opredeljenih isključivo za elektivne hirurške intervencije ugradnje veštačkog zgloba kuka i kolena, u maju  je uradjeno 186 hirurških intervencija dok je u junu mesecu uradjena 201 hirurška intervencija što je povećanje hirurškog rada od 30 do 40 odsto u odnosu na prethodne mesece“, istiće dr Ivan Micić.

               Mada se broj hirurških intervencija znatno povećao, Klinika svakog meseca primi 20 do 40 novih pacijenata zato nije jasno vidljivo izuzetno skraćenje vreme čekanja na operaciju. Tenutno se pozivaju   pacijenti iz prve polovine 2022.godine, ali će hirurzi ove Klinike nastaviti sa popodnevnim radom jer daje dobre rezultete, kažao je dr Ivan Micić.

               „Od septembra je planirano da se krene sa pozivanjem pacijenata kojima je u drugoj polovini 2022.dijagnostikovana operacija zgloba“, izjavio je profesor dr Ivan Micić, rukovodilac Klinike za ortopediju i traumatologiju. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare