Uz pomoć donacije Fondacije Novak Đoković u Medoševcu otvoren vrtić Zeka

NIŠ

 

U niškom naselju Medoševac otvoren je 26. vrtić u okviru Predškolske ustanove Pčelica. Sredstva  za ovaj vrtić obezbedili su  Fondacija Novak Đoković i grad Niš.  Iz Fondacije “Novak Đoković”  za adaptaciju starog dela zgrade OŠ “Milan Rakić” uloženo je  oko 11,5 miliona dinara, a  iz budžeta Niša  izdvojeno je 3 miliona dinara. Rekonstruisan je deo škole od 250 kvadrata.

Objekat koji je sada pretvoren u obdanište, nosi ime “Zeka”.

Sve dok ova objekat nije bio završen deca iz  Medoševca morala su da idu u vrtiće koji su kilometrima daleko od njihovih domova.

Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković, istakla je da joj je veoma drago što su “svoj” 38 vrtić otvorili ovde i što su imali veliku podršku grada Niša, direktorke Predškolske ustanove i gradske opštine  Crveni krst. “ Veliko je zadovoljstvo kad niste samoi kad imate dobre saradnike “ dodala je.  Fondacija uvek spremna da pruži podršku lokalnim zajednicama koje pokazuju inicijativu i izrazila oduševljenje gestom osnovne škole koja je vrtiću ustupila svoju staru zgradu. Ona je objasnila da je  donacija  obuhvatila i kompletno opremanje prostora nameštajem i didaktičkim materijalima, a donirali su i obuke za vaspitače, koje sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju’’, napomenula je Kremić.

Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić rekla je da je vrtić bio preko potreban ovom kraju jer su uglavnom vrtići u centru grada.  “ Za sada je primljeni četrdesetak mališana ali ima još mesta  i nadam se da će im biti lepo u obvako bajkovitom i odlično osmišljenom prostoru za uzrast dece koja pohađaju vrtić”, kazala je Mitić.

Otvaranju “Zeke” prisustvovao je gradonačelnik Darko Bulatović . 

 

Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić  je najavila je da bi jedan od dva vtića koja će se graditi mogao da bude na Ledenoj steni.

Preškolsku ustanovu “ Pčelica” sada pohađa oko 6000 mališana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare