Uz podršku EU i Švajcarske gradi se prihvatilište za pse u Vlasotincu

VLASOTINCE

U Vlasotincu su počeli radovi na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje koje treba da reši problem pasa lutalica na ulicama koji ugrožavaju bezbednost i zdravlje stanovništva

. Izgradnju objekta površine 400 metara kvadratnih sa ambulantom, stacionarom i dve štenare, finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa 92.000 evra, dok je učešće opštine Vlasotince 24.600 evra.

„Za nas je ovaj objekat strateški važan jer smo u 2016. isplatili 2,4 miliona dinara građanima zbog ujeda napuštenih pasa, a u 2015. čak 3,8 miliona što je za samo dve godine polovina sume koja je potrebna za izgradnju prihvatiliša koje će moći da primi od 80 do 100 pasa”, rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Boško Stančić.

Ovaj projekat predstavlja dobar primer međuopštinske saradnje opština Vlasotince i Bojnik koje će primeniti principe dobrog upravljanja u rukovođenju prihvatilištem. Opštine će potpisati Ugovor o saradnji, a posebno će se urediti oblasti upravljanja objektom, troškovima, podeli rizika, kao i procedure koje se odnose na zbrinjavanje životinja.

Planirano je da se građevinski radovi završe za 60 kalendarskih dana, a izvođač radova je građevinska frima „AD Spektar Invest“ iz Paraćina koja je izabrana u postupku javne nabavke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare