Uz podnevnu kafu: Bilo jednom. . .

LESKOVAC

Priča Nikola Milićević, sedmi s desna na fotografiji.

Oktobar. Beograd u magli, eskadrila rezervnih oficira JRV u stroju.
Druga polovina osamdesetih, oktobar, eskadrila JRV kojoj sam pripadao okupljena na Batajnici, pa odmah prebazirana na Lisičiji Jarak sa zadatkom – trenažni letovi u noćnim uslovima. Posle dnevne provere letačkih sposobnosti, trenaža prebačena u treću smenu, početak letenja u jedan po ponoći, završetak oko pet pred zoru.

Poletanje sa Jarka u zonu Besni Fok-Sefkerin-Glogonj-Jabuka-Ovča-Borča-Jarak, po kružnim rutama, onda kraća pauza, analiza leta, pa još jednom. Uhodavanje išlo brzo, pa smo pravili i “kraće” izlete prema severu Vojvodine, ili se spuštali na jug ispod Požarevca. Trenažni letovi, predviđeni za uslove noći bez mesečine, što podrazumeva kakav-takav vizuelni kontakt sa okruženjem, ubrzo su se pretvorili u letenje bez spoljne vidljivosti, jer je oktobar u Beogradu poznat po magli. Još je aerodrom na kome smo bazirali urakljen između Dunava i Tamiša, reka kao izmišljenih za stvaranje magle.

Onda se magla zgušnjavala do niskih nimbusa, neprijatnih oblaka u koje smo tokom letenja upadali bez volje da napustimo rutu, bar je polovina trenaže protekla u uslovima bez spoljne vidljivosti, što je već kategorija instrumentalnog letenja, za šta naši avioni nisu bili opremljeni, pa nam takva obuka nije ni upisivana u letačke knjižice, iako smo kroz nju, de fakto, sami prolazili.
Dešavalo se da, pri susretu sa nimbusima, uletimo u kišu koju naši meteorolozi, zbog usko lokalnog karaktera, nisu mogli da predvide i na nju nas upozore, a i da jesu, to ne bi moglo da promeni pravac na deonici. Jer, tek nas je jedan mobilni radiofar, instaliran na brzinu pokraj Padinske Skele, podržavao u namerama da trenažu isteramo do kraja.

A i naši avioni nisu imali uređaje za instrumentalno letenje.
U časovima analize i priprema, razgovarali smo o primeni znanja i veština. Instrumentalno letenje niko nije pominjao, jer instrumenata nije ni bilo, jačajući uverenje da avionom upravlja pilot, a ne neki satići i njihove kazaljke na tabli kabine. I tako, tri nedelje iz noći u noć.
Uporna magla nad Beogradom, o kojoj javljaju mediji ovih dana, asocirala me na slične dane od pre par decenija, i podsetila da sve češće svoje priče počinjem sa – Bila jednom…

Nikola Milićević je glavni i odgovorni urednik leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare