Uz pesmu “Marš na Drinu” Nišlije se sinoć oprostile od hirurga Lazića

NIŠ

Smrt ratnog hirurga, direktora Urgentnog centra u Nišu dr Miodraga Lazića duboko je pogodila brojne građane Niša i oni su se sinoć u 20 časova od njega oprostiti dugim aplauzom i pesmom “Marš na Drinu” što je bila njegova poslednja želja.

 Građani su putem društvenih mreža apelovali  na svoje sugrađane da se iz što većeg broja kuća i stanova čuju zvuci “Marša na Drinu”, jer je poslednja želja doktora Laze bila da bude sahranjen uz zvuke pesme koja ja simbol istrajanosti u borbi za slobodu. Odata je zahvalnost čoveku koji je spasio na stotine života.

                             Nišlijama su se pdidrižili i žitelji istočnog Sarajeva. Miodrag Lazić je bio ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

                              Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden “Svetog Save”, Vojska Republike Srpske medalju “Milan Tepić” za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsednik Republike Srpske orden “Krst Milosrđa”.  Nakon ratnih godina objavio je i autobiografsku knjigu “Dnevnih ratnog hirurga”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare