Uvid u predlog Akcionog plana za održivu energiju i klimu do kraja jula

VRANJE

Predlog Akcionog plana za održivu energiju i klimu – SECAP, koji je razvijen u okviru projekta EU4 Energetska tranzicija: Sporazum gradonačelnika na zapadnom Balkanu i Turskoj, biće dostupan za uvid svim zainteresovanim stranama, kao i široj javnosti, do 22. jula, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

,,SECAP, odnosno Akcioni plan za održivu energiju i klimu, predstavlja jedan od važnih dokumenata za održivo, sistemsko i koordinisano  delovanje usmereno na ublažavanje, prilagođavanje na klimatske promene i borbu protiv energetskog siromaštva, i kao takav korespondira realizovanim i tekućim razvojnim projektima grada Vranja u ovim važnim segmentima održivog razvoja. Njime se, između ostalog, definiše niz mera i aktivnosti, koje će dugoročno rezultovati u smanjenju emisije CO2, zagađenju vazduha, ublažavanju klimatskih promena, povećanju otpornosti i promovisanju ravnopravnog pristupa održivim izvorima energije”, navedeno je u opisu.

Projekat EU4 Energetska tranzicija: Sporazum gradonačelnika na zapadnom Balkanu i Turskoj sprovodi GIZ u okviru Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energija, transport i zaštita klime (GIZ 2023) u saradnji sa ekspertskim timovima. (kraj)DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare