Uvedena štednja u Gradskoj upravi u Vranju

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog veća u Vranju doneto je niz mera kojima će , kako je rečeno, biti postignute znatne uštede u Gradskoj upravi. Ukinuti su limiti za korišćenje mobilnih telefona svim većnicima i pomoćnicima gradonačelnika.

Biće to značajna stavka, jer je do sada ukupan mesečni račun za mobilne i fiksne telefone iznosio 700 hiljada dinara, rekao je na konferenciji za novinare član Grdaskog veća za finansije, Ivan Stanković.

Jedna od mera štednje je i što funkcioneri i rukovodioci organizacionih jedinica  više ne mogu besplatno da koriste ugostiteljske usluge skupštinskog bifea. To pravilo neće da važi u slučajevima kad najviši gradski funkcioneri imaju goste iz drugih gradova ili strane delegacije.

vranje-gradsko-vece-press-14-novembar-1

„Ukoliko gradski parlament usvoji, ubuduće i naknade za angažovanje u skupštinskim telima i komisijama neće biti isplaćivane. One sada iznose 750 dinara. Cilj je štednja i ovo su samo početni koraci“, rekla je portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

Na osnovu instrukcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Gradsko veće je donelo i odluku o smanjenju broja matičnih područja grada Vranja. Od 1. januara 2017. godine njihov broj će biti 10 umesto dosadašnja 22.
Gradski većnici usvojili su predlog o imenovanju Nenada Antića za koordinatora za integritet lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare