Usvojeni šestomesečni i devetomesečni izveštaji o izvršenju gradskog budžeta

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja, na sednici održanoj danas, većinom glasova usvojili su šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja za 2018. godinu.

O tome je govorio većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

On je izneo podatak da je u šestomesečnom periodu ostvarenje budžeta iznosilo više od 1,2 milijarde dinara, odnosno 42,25 odsto od ukupno planiranih sredstava. Kada je reč o devetomesečnom periodu, ukupno ostvarenje budžeta bilo je 2,113 milijarde, što je 68,3 odsto od planiranih sredstava, a u odnosu na normativ za devetomesečni period ukupno ostvarenje budžeta je 91 procenat.

 „Pošto je četvrti kvartal najizdašniji što se tiče prihoda gde se taj procenat popne i na 95 odsto ukupnog ostvarenja ukoliko dođe do podrške iz budžetske rezerve možda ćemo i prebaciti 100 procenata. S obzirom da smo pokrenuli program za finansijsku stabilizaciju grada, i na prihodnoj i na rashodnoj strani, da za dve godine stabilizujemo i da razdužimo lokalnu samoupravu, tako da svi koji imaju vlast u narednom periodu mogu da realizuju ideje i programe, a ne da im polovina programa ode na blokade i sudska izvršenja“, rekao je većnik za finansije Kostić.

O ovim izveštajima bilo je reči i na poslednjem zasedanju Gradskog veća.

Usvojen je i Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu.

U uvodnom izlaganju gradski većnik Nenad Mladenović je istakao da se teritorija grada Vranja prostire na 86.000 hektara, od čega su 32.478 hektara pod šumama, a da poljoprivredno zemljište obuhvata površinu od 44.685 hektara.

On je govorio i o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta.

,,U svrhu ispitivanja plodnosti zemljišta, putem podsticaja preko stručnih savetodavnih službi biće angažovana sredstva agrarnog budžeta Republike Srbije, a rezultati ispitivanja biće korišćeni za pravilnu primenu mineralnih i organskih đubriva. U cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta od erozije urađena je i posebna Odluka o zaštiti, kojom su propisane protiverozne mere”, rekao je većnik  Mladenović.

Na sednici gradskog parlamenta prihvaćen je i zaključak Gradskog veća koji se odnosi na zahtev JP ,,Vodovod“ za rešavanje problema priključenja na gradsku vodovodnu mrežu stambenog objekta u Ulici Petra Lekovića bb u neselju ,,Čerenac“ u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare