Usvojeni programi rada javnih preduzeća

LESKOVAC

Na današnjoj,  15. sednici Gradskog veća, usvojeni su planovi i programi poslovanja za 2017. godinu javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova – „Komunalac“, „Dom“, „Toplana“, „Grdelica“, Dom zdarvlja,  Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, javna ustanova Sportsko rekreativni centar „Dubočica“, Turistička organizacija Leskovac, kao i planovi i programi rada sa finansijskim planom Stambene agencije grada Leskovca i finansijski plan Apoteke Leskovac.

Budući da će se o ovim tačkama raspravljati na Skupštini zakazanoj za 28. decembar, obrazloženja niti rasprave povodom ovih tačaka nije bilo.

Kao dopuna dnevnog reda, usovjeni su statuti javnih, javno-komunalnih  preduzeća i ustanova: „Komunalac“, GAS, „Grdelica“, „Toplana“, „Urbanizam i izgradnja“, „Pijaca“, Istorijski arhiv i Narodni muzej.

U svim slučajevima reč je o usklađivanju sa Zakonom o javnim preduzećima. Istorijski arhiv i Narodni muzej vršiće usaglađavanje sa Zakonom o kulturi, a o kakvim se promenama radi obrazložile su diretkorke ovih ustanoiva Marija Lazarević i Mira Ninočević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare