Usvojena Odluka o privremenom finansiranju budžeta Grada Vranja

VRANJE

Na sednici Privremenog organa Grada Vranja kojom je predsedavao dr Slobodan Milenković  razmatrana je i usvojena Odluka o privremenom finansiranju budžeta grada Vranja za period januar-mart 2024. godine. Planirani su ukupni prihodi i primanja u iznosu od 862.117.000,00, dok su rahodi 797.318.000,00 dinara, saopštili su iz Gradske službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.  

Pomenuta odluka obuhvata prioritetne rashode i izdatke neophodne za nesmetano obavljanje zakonom utvrđenih nadležnosti jedinice lokalne samouprave, a primenjivaće se do donošenja Odluke o budžetu Grada Vranja za 2024. godinu, najduže do 31. marta.

Takođe, na današnjoj  sednici usvojen je Nacrt Odluke o usvajanju druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja. Razmatrani su i usvojeni i Programi poslovanja  za 2024. godinu sa finansijskim planovima poslovanja javnih preduzeća: Vodovod, Komrad, Novi Dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis  i  Uprava Banje. Usvojen je i Program podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2024. godinu, kao i Program rada za narednu godinu sa finansijskim planom Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje.

Takođe, razmatrani su i usvojeni Programi rada za 2024. godinu  sa finansijskim planovima poslovanja javnih ustanova: Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište ,,Bora Stanković“, Javna biblioteka ,,Bora Stanković“, Narodni muzej,  Istorijski arhiv ,,31. januar“, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Turistička organizacija, Kulturno-obrazovni centar i Javna ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja-Sportski objekti.

12727-ktDV0G9MfSgy-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare