Usvojen rebalans budžeta grada Vranja

VRANJE

 

Na sednici Skupštine grada Vranja odbornici su usvojili  rebalans budžeta za 2016.godinu u visini od 2.988.639.000 dinara, uz budžetski deficit od 266.298.000 dinara.

Potrebna sredstva za finansiranje fiskalnog deficita biće obezbeđena iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina i primanja od zaduživanja.

Član Gradskog veća zadužen za finansije, Ivan Stanković je rekao da za finansiranje ukupnih obaveza nedostaje 430 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o zaduživanju Grada Vranja u cilju finansiranja kapitalnih ulaganja. Stanković ističe da će kreditnim zaduženjem, sa kamatama ispod 3 odsto, gradski budžet biti rasterećen za oko 95 miliona dinara u narednih godinu dana.

Članovi lokalnog parlamenta su dali saglasnost i na uspostavljanje hipoteke na nepokretnosti u svojini grada Vranja. Kako se na sednici čulo cilj je obezbeđivanje potraživanja Ministarstva finansija – Poreska uprava – Regionalni centar Niš – Filijala Vranje, po osnovu poreske prijave – PDV, za mesec maj, u iznosu od preko 42.923 miliona dinara.
Nakon uspostavljanja hipoteke odlaže se plaćanje dugovnog poreza koji će biti izmiren u 12 jednakih mesečnih rata.

Odbornici su usvojili i Odluku o usklađivanju poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Vranje sa novim Zakonom o javnim preduzećima.

vranje-skupstina-13-septembar

Imeni su i novi stalni članovi Gradske izborne komisije.

Vranje je dobilo i glavnog urbanistu. Na tu funkciju za period od četiri godine, imenovana je diplomirani inženjer arhitekture Dušica Petrović.

Doneta su i nova kadrovska rešenja u preduzećima i ustanovama koje finansira grad.

Za vršioca dužnosti direktora JP,,Skijališta Besna kobila” Skupština je imenovala Bobana Petkovića, diplomiranog ekonomistu iz Vranja, za v.d. direktora Pozorišta Nenada Jovića, diplomiranog ekonomistu iz Vranja, za v.d. direktora ŠAF Miroslava Đerića, diplomiranog inžinjera arhitekture, za v.d. direktora Narodnog univerziteta Gordanu Dimitrijević, diplomiranog filologa za srpski jezik i književnost, za v.d. direktora Regionalnog centra za talente Danijelu Stojmenović, profesora razredne nastave.

U odnosu na neki raniji period kada su sednice Skupštine sa dnevnim redom od preko 30 tačaka trajale po ceo dan, ova je završena za samo tri sata.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare