Usvojen rebalans budžeta

VRANJE

Na Supštini grada Vranja, u četvrtak, je usvojen Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2020. godinu.

Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije je rekao “da projekcija ukupnog budžeta nije imala značajnije izmene, odnosno da je razlika oko 2 procenta, odnosno 58 miliona dinara više nego što je bila projekcija inicijalnog budžeta, kao i da je struktura finansiranja pretrpela izvesne izmene”.

On je dodao da je početkom godine planirano da od viška sredstva iz prethodne godine od 230 miliona dinara, bude utrošeno samo 50 miliona dinara.

„Plan je bio da od ostatka suficita iz prethodne godine formiramo budžetsku rezervu upravo za ovakve nepredvidive situacije koje bi u narednom periodu mogle da naprave problem u funkcionisanju grada.

Nismo znali da će se desiti pandemija, tako da nam je budžetska rezerva dobro došla da ne zaustavimo investicije, da nam sistem ne upadne u blokadu i da održimo javni dug na stabilnom nivou sa početka godine, u iznosu od 650 miliona dinara“, istakao je Kostić.

Gradski vcećnik je rekao da su i ove, kao i prethodne godine ostvarena zadovoljavajuća sredstava iz republičkog budžeta u iznosu od 94 miliona dinara.

„Ukupne investicije u ovom rebalansu budžeta planirali smo u iznosu od 531 milion dinara, ili 19 posto u odnosu na celokupan budžet, što je prihvatljiva cifra, imajući u vidu okolnosti“, kazao je gradski većnik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare