USVOJEN PROGRAM RAZVOJA GRADA SA PREDLOŽENIM IZMENAMA

LESKOVAC

Na 31. sednici Skupštine grada usvojen je Program razvoja grada Leskovca, sa akcionim planom od 2015. do 2020. godine. Nakon povlačenja ovog dokumenta sa prethodne sednice, izrađen je finalni tekst u kome su izvršene korekcije, u skladu sa primedbama sa 30. sednice Skupštine. Na primedbu da se program ne orijenitiše ni ka poljoprivredi, ni ka industriji, iz ALER-a je stigao odgovor da Leskovac mora da teži održivom razvoju, što je definisano kroz pet oblasti u ovom programu. Ovom prilikom odgovoreno je na sve primedbe koje su iznete na prošloj sednici, a koje nisu ušle u finalni dokument, uz obrazloženje zbog čeka nisu prihvaćene.
Skupština je usvojila ovaj dokument uz zaključak, na predlog Ane Vollf, da je potrebno da ubuduće svi akcioni planovi, programi i ostali dokumenti budu rodno odgovorni, budući da je naš grad potpisnik Evropske povelje, koja obavezuje na to.
Na ovoj sednici doneta je odluka da grad Leskovac pristupi „Nacionalnoj asocijaciji lokalnih kancelarija za mlade“. Ovu asocijaciju oformilo je 56 kancelarija u Srbiji, a grad Leskovac će predstavljati koordinator kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović.
Bez diskusije usvojeno je još nekoliko tačaka dnevnog reda. Promenjen je sastav Komisije za planove, u kome je umesto Miće Ignjatovića izabrana Suzana Grebenarević, i izabrani su novi članovi Saveta za mlade grada Leskovca. Sportskom društvu gluvih data je saglasnost za upotrebu imena grada Leskovca pored imena sportskog društva.
Dosadašnji predsednik nadzornog odbora JP „Pijaca“ Stanimir Zlatković razrešen je dužnosti, a za novog predsednika imenovan je Goran Pejić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare