USVOJEN BUDŽET

LESKOVAC

Predviđeni budžet za 2016. godinu veći je za 1,5 posto u odnosu na budžet za 2015. Godinu, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na današnjoj sednici Skupštine grada.

Planirani prihodi i primanja i preneta i neutrošena sredstva u 2016. godini iznose 3 milijarde 924 miliona 602 hiljade dinara, i ona su za 226 miliona dinara veća u odnosu na plan za 2015. Godinu, dodao ej on obrazlažući predlog budžeta za narednu godinu.
Od 2014. godini budžet se samo prepisuje, što je učinjeno i za 2016, a realizacije nema, rekla je odbornica DS-a Jelena Spirić. Kapitalnih investicija nema, a sredstva se prenose iz godine u godinu, za centralni trg, dom Partizana, centralno postrojenje, solarnu elektranu i druge investicije.
Budžet za 2016. nije realan, već je to klasično uvećanje prihoda sa prenetim sredstvima iz ranijih godina, tako da je prisutno klasično štimovanje rezultata, uoči predstojećih lokalnih izbora, smatra Spirić. Kako lokalna vlast planira da narod opstane u uslovima kada su smanjene plate, penzije, povećavaju se porezi, akcize, a zapošljavanje se ne stimuliše, upitala je ona. Ona je zamerila vladajućoj koalicji što je „Sintetika“ otkupljena bez saglasnosti Skupštine grada. Prekršen je Zakon o ulaganjima, izostalo je praćenje procedura i poštovanje Zakona. Leskovčanima su pružane obmane, novi nameti i prazni džepovi, konstatovala je ona. Jelena Spirić je pozvala lokalnu vlast, gradonačelnika i sve funckionere, da daju ostavke, jer „ne umeju da vode grad“.
Kritički o predlogu budžeta je govorila i Ana Volf iz SDS , dok je Aleksandar Pejčić budžet ocenio racionalnim i, ukoliko ostvarenje bude iznosilo preko 80 posto, to će značiti da je izuzetno dobro i kvalitetno projektovan, rekao je on.

 

Regionalna informativna agencija JUGpress sprovodi projekat  „Transparentno programsko budžetiranje” koji sufinansira jednim delom Ministarstvo kulture i informisanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare