USVOJEN PROGRAM DERATIZACIJE

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je  Program sistemske deratizacije na teritoriji grada Leskovca za 2016. godinu.

Sistemska deratizacija u 2016. godini biće sporovedena na 40 hektara javnih zelenih površina, grobljima površine 135,5 hektara, priobaljima reka – 28 hektara, deponijama – hektar i po, i u nehigijenskim naseljima na 10 hektara, a deratizacijom će biti obuhvaćeno i 2.000 šahtova. Zatim, deratizacija će se sprovesti i u poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama na površini od 275 metara kvadratnih, u kolektivnom stanovanju i podrumskim prostorijama, gde će biti obuhvaćeno 350 zgrada sa 70.000 kvadrata i neposredno pred početak Roštiljijade u 50 šahtova u užem centu grada.

Deratizacija će se sprovesti u četiri faze, prva faza je donošenje programa, druga je izbor najpovoljnijeg izvođača, treća sprođenje akcije koja će trajati 35 radnih dana i četvrta faza je procena uspešnosti sprovođenja programa. Loklane samouprave su u obavezi da sprovode deratizaciju, tako da su za to sredstva predviđena budžetom grada, rekao je načelnik Gradske uprave za privrdu i poljoprivredu Boban Sokolović.

Deratizacija predstavlja proces uništavanja, odnosno svođenja broja glodara i određene vrste insekata na tolerantan nivo, bezopasan za zdravlje ljudi. Osnovni razlog za donošenja ovakvog programa je zdravstveni, kao i ekonomski i higijensko estetski. Naime, poznato je da glodari mogu da nanesu velike štete usevima, povrtnjacima i vrtovima.

Gradsko veće je fudbalskom klubu „Gornje Stopanje“ odobrilo 83.860 dinara za nabavku sportske opreme

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare