Usvojen nacrt plana regulacije solarne elektrane Kobra

VRANJE

Na 18. sednici Gradskog veća Grada Vranja usvojen je Nacrt Plana detaljne regulacije područja solarne elektrane „Kobra“ u delu katastarske opštine Donje Žapsko i Pravilnik o Tekstu javnog konkursa za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2024. godini.

Na sednici je prihvaćen i Završni izveštaj o sprovedenim merama energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, Predlog Odluke o pristupanju izradi plana održive urbane mobilnosti kao i Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe o pristupanju izradi ovog plana.  

Prihvaćeni su i Predlozi Rešenja o imenovanju Komisije za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja i Komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova i dodelu grantova u okviru projekta „Preduzetništvo – temelj lokalnog i regionalnog razvoja“, Predlog Odluke o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu, kao i Odluka o dodeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2024. godinu.

Usvojen je Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionih odbora manifestacija „Zlatni puž“, „5. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva“ i „Vranjsko kulturno leto 2024. godine“.

Na sednici su usvojeni i Izveštaji o realizovanim aktivnostima u okviru projekta Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u 2023. godini i Tekst konkursa za podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu za 2024. godinu.

12989-2IE39HjCb7Zu-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare