Usvojen dorađen Lokalni antikorupcijski plan

VRANJE

U okviru „Programa za odgovornu vlast“, koji lokalna samouprava realizuje sa USAID-om urađena je revizija Lokalnog antikorupcijskog plana grada Vranja, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić na sednici Skupštine grada koja je održana u četvrtak.

Doradu Lokalnog antikorupcijskog plana sprovela je radna grupa, uz  stručnu i logističku pomoć organizacije Transparentnost Srbija i njenog programskog direktora Nemanje Nenadića.

Za Grad Vranje LAP predstavlja preventivni antikorupcijski mehanizam i mehanizam za uvođenje načela dobrog upravljanja i dobre uprave u rad organa i službi Grada i drugih organa javne vlasti.

„Cilj usvajanja ovog dokumenta je da se Grad Vranje učini otpornijim na koruptivne rizike koji postoje u okviru u kome ostvaruje svoje nadležnosti“, istakao je Antić.

On se zahvalio USAID-u na podršci u realizaciji ovog projekta.

Odbornici Grada Vranja na današnjoj sednici usvojili su i informaciju o stepenu uskladjenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava, kapitala i drugih oblika organizovanja u periodu od 1. januara do 30. juna.

Prihvaćen je i Predlog Odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

Predlog podrazumeva preraspodelu u cilju bolje organizacije, a broj zaposlenih i dalje će biti 1.199.

Jasmina Veljković imenovana je  za direktora Regionalnog centra za talente u Vranju.

Doneta su i pojedina kadrovska rešenja u školskim odborima.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека