Usvojen budžet grada Vranja za 2022. godinu od preko tri milijarde dinara

VRANJE

Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o budžetu za 2022. godinu.

Gradski većnik Bojan Kostić je rekao da  ova odluka jedna od najvažniijih za lokalnu samoupravu.

„Ukupni budžet je projektovan na 3,06 milijardi dinara. Predviđeno je povećanje prihodne strane za 12 odsto u odnosu na početni budžet iz 2021. godine. Planirani prihodi su 2,84 milijarde, a rashodi od 2,94 milijarde dinara. U skladu sa tim budžetski deficit iznosi bezmalo 104 milijarde dinara, odnosno 3,6 odsto“, rekao je Kostić.

On je istakao da je za Komunalni program predviđeno 55 miliona dinara.

„Od toga 230 miliona je namenjeno za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja i ATD ambulante“.

U narednoj godini značajna sredstva biće uložena u zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Vranja.

„U saradnji sa Ministarstvom građevine, realizuje se projekat ,,Čista Srbija” i dobili smo 70 miliona dinara za izgradnju 140 km fekalne kanalizacije na teritoriji grada Vranja. Veoma značajni projekti realizuju se u saradnji sa republikom, poput rekonstrukcije Zdravstvenog centra, izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, Regionalnog centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška. Republika je u poslednjih pet godina u Vranje uložila oko 150 miliona evra, što je omogućilo realizaciju kapitalnih projekta“, istakao je  gradski većnik za budžet i finansije.

Gradski odbornici su jednoglasno podržali planirani budžet za narednu godinu.

Sednica lokalnog parlamenta počela je potvrđivanjem mandata odborniku Slavoljubu Anđelkoviću, poljoprivredniku iz sela Katun sa Izborne liste ,,Aleksandar Vučić – za našu decu“, koji je izabran umesto Milene Antić doktora opšte medicine iz Dubnice

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare