Ustanova za starija i odrasla lica dobila moderno sanitetsko vozilo

LESKOVAC

Leskovačka Ustanova za odrasla i starija lica dobila novo sanitetsko vozilo opremljeno modernom medicinskom opremom neophodnom za hitnije i komfornije zbrinjavanje pacijenata i korisnika. Vozilo je dobijeno u sklopu projekta Ministarstva zdravlja „Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19“. Vrednost vozila je 4,2 miliona dinara. Ovim povodom u posetu je došao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima i primetio da je ova donacija pokazatelj da Vlada Republike Srbije posvećuje punu pažnju stanovništvu u trećem dobu.

Direktorka ustanove Gordana Savić podsetila je da je pre pet godina od resornog ministarstva dobijeno još jedno ovakvo vozilo.

„Moram da napomenem da se patologija naših korisnika u poslednjih deset godina znatno promenila i da su zbog toga sanitetska vozila izuzetno značajna za nas. Mi gotovo svakodnevno prevozimo naše korisnike do Doma zdravlja na specijalističke preglede, kao i do Opšte bolnice ili Kliničkog centra ukoliko je potrebno bolničko lečenje. Ovako našim korisnicima omogućavamo da imaju bolji, kvalitetniji transport do željene destinacije.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare