Uspeh studentkinje Elektronskog fakulteta u Nišu Emilije Ćojbašić

NIŠ

Studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu, Emilija Ćojbašić, osvojila je treću nagradu na takmičenju IEEE Region 8 Student Paper Contest, održanom u Italiji, objavljeno je na zvaničnom sajtu Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu.   Finalna runda IEEE Region 8 Student Paper Contest, održana je u okviru IEEE R8 vodeće konferencije MELCON 2022, u italijanskom Palermu, od 14. do 16. juna.

 S obzirom na visok nivo kvaliteta radova i prezentacija, žiri nije imao lak zadatak da odabere pobednike takmičenja, koje je posle dve godine održano uživo. Veliko priznanje pripalo je Emiliji Ćojbašić sa Elektronskog fakulteta, koja je osvojila treću nagradu na ovom takmičenju.

                    Prvu nagradu osvojio je Zihjuan Huang sa Imperijal koledža iz Londona, Velika Britanija. Dobitnik druge nagrade je Lorenco Lagostina sa Politehničkog fakulteta u Torinu.

                      Treću nagradu osvojila je Emilija Ćojbašić, sa Elektronskog fakulteta u Nišu čiji je rad selektovan kao najbolji na IEEESTEC konferenciji studentskih projekata.

                     Od finalista, četvrto mesto zauzeo je rad iz LJubljane, dok je peto mesto pripalo radu iz Belgije.

                   Radove je ocenjivao žiri u sastavu, profesor Pol Mikalef  sa Malte, profesor Majk Hinči  iz Irske, profesor Đanbatista Gruoso  iz Italije i profesorka sa Elektronskog fakulteta u Nišu, Vera Marković, koja je i koordinator ovog takmičenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare