Uskršnja radost za decu

NIŠ

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, Gradska opština Medijana organizovala je akciju farbanja i podele farbanih jaja za decu. Posebno iznenađenje bila je predstava Pozorišta lutaka Niš koja je specijalno za ovu priliku izvedena na bini u parku Svetog Save. Cilj manifestacije je očuvanje pravoslavnih običaja i edukacija najmlađih o tradiciji uskršnjih praznika.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je uskršnja manifestacija još jedna u nizu, kojom njaveća niška opština poklanja pažnju učenju novih generacija.

-Svaki je dan prilika koju treba iskoristiti za nova saznanja mladih i dece. Uskrs posebno.To je put ka novim idejama i novim saznanjima. Uskršnji običaji nam donose novu veru, radost i osmeh, posebno je to dragoceno za našu decu, kojoj Gradska opština Medijana na ovaj način posvećuje i predstojeće praznike – rekao je Kocić i zahvalio roditeljima što ih je sve više akcijama najveće niške opštine.

Manifestaciju su organizovale Komisije za socijalna pitanja, kulturu i istorijsko nasleđe, kao i Komisija za razvoj lokalne zajednice Gradske opštine Medijana.

Gradska opština Medijana je za svoje najmlađe stanovnike na Veliku subotu ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Parku Svetog Save organizovala radionicu farbanja i ukrašavanja uskršnjih jaja, kao i podelu farbanih jaja za sve učesnike radionice.

Vredni mališani ofarbali su i ukrasili 200 drvenih jaja koja su poneli sa sobom za uspomenu na ovo lepo druženje u susret prazniku. Pored jaja mališani su od opštine dobili i slatke paketiće. Posebno iznenađenje bila je predstava Pozorišta lutaka Niš koja je specijalno za ovu priliku izvedena na bini u parku Sveti Sava.

Uskršnje druženje sa najmlađima organizovali smo i prošle godine. Veliko interesovanje dece bio nam je motiv da ga ponovimo i ove godine sa ciljem da najmlađima ulepšamo praznike, kažu predsednice Komisije za socijalna pitanja Jelena Denić , Komisije za razvoj lokalne zajednice Angelina Miladinović i Komisije za kulturu i istorijsko nasleđe Milena Miljković, koje su u ime Gradske opštine Medijana organizovale ovu manifestaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare