Uskoro u vranjskoj biblioteci Odeljenje za digitalizaciju

VRANJE

Vranjska biblioteka dobila je 800.000 dinara za realizaciju Projekta „Formiranje Odeljenja za digitalizaciju Javne biblioteke „Bora Stanković“ Vranje sa matičnom funkcijom za Pčinjski i Kosovsko-Pomoravski okrug“.  

Sredstva je dodelilo Ministarstvo kulture i informisanja na osnovu rešenja o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u 2022. godini.  

Grad Vranje kao sufinansijer učestvovaće sa 381.000 dinara. 

Ova ustanova kulture je već pripremila namensku prostoriju za potrebe „Odeljenja za digitalizaciju“, ukupne površine od 40 kvadratnih metara.  

Sredstvima Ministarstva kulture biće nabavljena savremena informatička oprema, dok će Grad obezbediti sve uslove za optimizaciju prostora i za sam tehnički proces digitalizacije. 

„Fokus digitalizacije biće dela zavičajnih pisaca, zatim knjige o Vranju, razglednice, fotografije, plakati, katalozi, geografske karte, ali i sve ono što svedoči o istoriji, kulturi i tradiciji Vranja i okoline. Sva digitalizovana građa biće predstavljena kroz digitalnu biblioteku i tako dostupna zainteresovanim građanima“, navode iz biblioteke. 

Otvaranjem „Odeljenja za digitalizaciju“ biće obeležena 143. godišnjica od osnivanja Čitaonice vranjske i 95 godina od smrti književnika Bore Stankovića, čije ime nosi Biblioteka. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare