Uskoro premijera filma „Bilo jednom u Srbiji“i u Vranju

VRANJE

Najnoviji film domaće produkcije „Bilo jednom u Srbiji“ u Vranju će bioskopsku premijeru imati u ponedeljak, 7. marta. Predviđene su dve projekcije od 18 i 21 sat.

Kuriozitet je što će vranjska publika imati priliku da pogleda film pre beogradske, jer je premijera u Beogradu zakazana za 9. mart, dok bioskopske projekcije počinju dan kasnije širom Srbije.

Interesantno je i to što u filmu reditelja Petra Ristovskog glume i članovi Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, Jelena Filipović, Marko Petričević i Bojan Jovanović.
Glavne likove tumače Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Miki Manojlović, Boža Marjanović, Ivan Bekjarev…

„Film prati sudbine dva mladića i dve devojke iz Leskovca. To su

Cone i Dine, i Zorka i Ružica, u periodu posle Prvog svetskog rata. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha. Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac.

Šta će se dalje dešavati saznaće svi oni koji se odluče da pogledaju film, za koji su karte već u prodaji na biletarnici vranjskog pozorišta po ceni od 350 dinara.  

Osim u ponedeljak 7. marta, Vranjanci će film moći da pogledaju i u nedelju, 13. marta, u istim terminima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare