Uskoro drugi laparoskopski stub

LESKOVAC

Leskovačka Opšta bolnica uskoro će dobiti drugi laparoskopski stub koji će u znatnoj meri unaprediti i ubrzati laparoskopske operacije.

Direktor Hiruškog sektora dr Predrag Ivanović kaže da je za nabavku repariranog laparoskopskog stuba angažovanjem menadžmenta ove zdravstvene ustanove , lokalne samouprave i kompanije Jura izdvojeno  15.000 evra. Reč je o repariranom stubu , čime je ostvarena i ušteda jer je novi uređaj znatno skuplji. Kako naglašava dr Ivanović, u leskovačkoj bolnici veoma se uspešno obavljaju laparoskopske operacije žučne kese koje su u potpunosti zamenile otvorene operacije , a ovom metodom rade se intervencije upale slepog creva, kile i venskih rana. Uskoro će u redovnu proceduru biti uvedena i operacija debelog creva, a laparoskopski stub , drugi po redu,  bio je neophodan.Ujedno on će doprineti i obučavanju mladih hirurga za najsavremenije i najsloženije zahvate.  Ivanović kaže da će  leskovačka Opšta bolnica  na ovaj će način zauzeti svoje zasluženo mesto i svrstaće se u red najboljih u zemlji.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gde su hirurzi za buducnost
Gde su hirurzi za buducnost
6 godine pre

Rekli ste da necemo imati hirurge i da su na radiologiji deficitarni specijalisti. Koliko je ovih specijalista konkretno primljeno u poslednjih 5 godina? Ili se popunjavaju manje vazna mesta, manje potrebna? Kad sretnem lekare SNS imam utisak da su svi na nivou nutricionista, merenja pritiska i glikemije a da su daleko od hirurga, psihijatra, radiologije. I sestrice, stalno se primaju sestrice odbornice da pojacaju okruzno nacelnistvo. Sramota je.