Uručeni ugovori medijma čiji su projekti odobreni po konkursu za sufinansiranje

 

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je ugovore medijskim kućama čiji su projekti odobreni po konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što je ove godine javni konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarenje javnog interesa u oblasti informisanja privreden kraju u predviđenom roku, uz ispunjavanje svih uslova predviđenih zakonom o javnom informisanju i medijima. Grad Leskovac je budžetom za 2017. godinu za sufinansiranje medija predvideo 20 miliona dinara. O pristiglim projektima odlučivala je komisija koju su činili: Boban Mitić, predsednik komisije, Srđan Conić i Nikola Lazić.

-Komisija je formirana od nezavisnih medijskih stručnjaka, na predlog novinarskih i medijskih udruženja, ovoga puta Udruženja novinara Srbije i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija. Na konkurs je pristiglo 36 projekata, a mediji su za realizaciju svih projekata tražili ukupan iznos od 55 miliona dinara. Samim tim, zbog većih zahteva od planiranih sredstava, normalno je da svi ne mogu da budu zadovoljni, rekao je Cvetanović.

Na predlog komisije lokalna samouprava biće sufinansijer 19 projekata.

-Grad Leskovac svestan je značaja medija za razvoj demokratije, tako da je dužnost svih nas da osiguramo da novinari mogu da rade slobdno, bez straha i represije. Sloboda izražavanja jeste jedno od osnovnih prava koje garanjute Evropska konvencija o ljudskim pravima, a odgovornost za slobodu medija imaju i vlade i novinari, rekao je Cvetanović i zahvalio se medijima na profesionalnom radu i izveštavanju.

Sredstva su raspoređena na sledeći način: Televizija Leskovac 5 miliona dinara, televizija K1 3,5 miliona dinara, radio televizija 4S 2 miliona dinara, novinska agencija Infopres DBS 250.000 dinara, agencija Friends brands 300.000 dinara, televizija Kopernikus milion dinara, televizija Studio MT milion i 200 hiljada dinara, televizija Info plus 200.000 dinara, televizija Belle Amie milion dinara, portal Belle Amie 200.000 dinara, Dinkom K1 milion dinara, Daco portal  300.000 dinara, portal Južne vesti 200.000, portal Dnevnik juga milion dinara, Sindikat novinara Srbije 150.000 dinara, Regionalna informativna agencija Jugress 500.000 dinara, portal Sportska strana juga 300.000 dinara, Centar za edukaciju i razvoj portal Jugmedia milion i 200.000 dinara, Nova Naša reč 700.000 dinara.

Medijima će, počev od kraja aprila, u tri navrata tokom godine biti uplaćivano po 33 posto odobrenih sredstava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare