Uručeni ključevi stanova pripadnicima službama bezbednosti

NIŠ

      Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodeli su juče u Nišu ključeve 152 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i porodicama pripadnika vojske koji su poginuli u ratnim sukobima. Dodeli su prisustvovali i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

    Brnabić je, čestitajući pripadnicima Vojske Srbije koji su dobili krov nad glavom, najavila da će u Nišu pripadnicima službi bezbednosti, iz državnog projekta stanogradnje, juna biti dodeljeno još 190 stanova. Izvinila se i što se sa tim projektom „jako kasni“.

    „Danas dodeljujemo 152 stana i krajem juna dodelićemo još 190 stanova iz državnog projekta stanogradnje za službe bezbednosti koje je pokrenuo Aleksandar Vučić 2017.godine. Želim svim pripadnicima službi bezbednosti danas da se izvinim što projekat jako kasni. Kasni iz dva razloga. Jedan je što smo imali komplikovanu situaciju na terenu jer smo morali da  radimo razminiravanje terena u obimu koji je  mnogo veći nego što smo inicijalno planirali i da obezbedimo punu sigurnost građevinskim radnicima koji rade na tim  stanovima, a onda i zbog korona virusa. Završićemo to uskoro i onda  prelazimo na fazu B, a to je još dodatnih  1188 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Ispunićemo svoj dug i obećanje prema vama“, izjavila je Brnabić na svečanom uručenju ključeva.

     Dodala je da ovo što je do sada urađeno nije dovoljno da pripadnici službi bezbednosti imaju život kakav zaslužuju.

      „Imamo još mnogo zajedno da radimo, da podignemo dodatno standard, plate, da obezbedimo kvalitetan krov nad glavom svima i da mladima u našim  službama bezbednosti obezbedimo da mogu da stvaraju svoje porodice i da  ostaju, ne samo u Srbiji, već u onim mestima gde su rođeni, gde žive i gde rade, kao  što je Niš. Nama je najpotrebnije da vi ostajete u Nišu, da ste u Nišu zadovoljni i da Niš gradite“, istakla je Brnabić.

      Ministar odbrane Nebojša Stefanović kazao je da je da je to ministarstvo prošle godine, po različitim modelima, uspelo da reši stambeno pitanje 1.400 pripadnika službi bezbednosti.

    „ Zahvaljujući reformama i inicijativi predsednika  Aleksandra Vučića u prethodnoj godini smo uspeli da rešimo  stambeno pitanje za preko 1400 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane kroz različite modele koji su nam bili na raspolaganju. Danas ste ovde  svoj na svome  u svojim kućama. Zajedno pripadnici Vojske Srbije i vojni penzioneri, ali i porodice  naših preminulih kolega. To su ljudi koji se bore za ovu zemlju, koji su joj posvetili ne samo svoje karijere već i živote. Umemo to da cenimo“, istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

      Stefanović je dodao da sa ponosom može da kaže da su naši vojnici  danas bolje opremljeni, boljeg standarda sa boljom platom.

     „Borićemo se da to poboljšamo i u narednom periodu. Put izgradnje jake vojske nije ni malo  lak a pored svega onoga što smo nabrojali drago mi je  da građani vide  ono što mi vidimo, najčvršći temelj zaštite naše zemlje i da se zajednički  borimo da naša vojska i naša Srbija budu iz dana u dan jače“, istakao je Stefanović.

      Stanove u kompleksu “Novi Niš”, pripadnici službi bezbednosti koji su juče dobili ključeve otplaćivaće u ceni koja je znatno niža  u odnosu na tržišnu cenu. Mnogi od njih su do sada živeli u zajednici sa roditeljima ili su bili podstanari.       „Najveći broj stanova  su dvosobni i trosobni što govori o tome da će sa ovim sjajnim ljudima doći i njihovi članovi porodica i da se  ovde računa na ozbiljnu budućnost.Od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski smo čuli da će se ovde graditi i vrtići, da će se ovde napraviti novo, potpuno urbano naselje, na koje ćemo svi, uveren sam, biti  ponosni baš kao što smo ponosni na ovu zgradu koja  izgleda veličanstveno.  Zahvaljujem se i  predsednici Vlade Ani Brnabić na svim aktivnostima koje su preduzete u poslednjih nekoliko godina sa gradom Nišom  koje su omogućile da ovaj projekat bude završen i da  u narednom periodu pored ove zgrade dobijemo i ozbiljne saobraćajnice i objekte  infrastrukture koji će učiniti život ovde potpuno  normalnim u jednom urbanom naslju“, zaključio je Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare