Uručene nagrade privrednicima

NIŠ

Dobitnicima zvaničnog gradskog priznanja za najuspešnija privredna društva koja posluju u našem gradu „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ danas su u Gradskoj kući uručena priznanja. Nagrade su uručili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević koji su bili i članovi Komisije koja je odlučivala o nagradama. Nagrade su dodeljene za 2020.godinu jer tekuća godina još nije završena pa ne postoje zvanični podaci o poslovanju kompanija. Među nagrađenim privrednicima nalaze se domaća ali i strana preduzeća koja posluju na teritoriji Grada Niša.                   

Nagrada za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju ove godine je pripala  Aerodromu “Konstantin Veliki”  Niš koji je deo JP  “Aerodromi Srbije”. Dobitnici zvaničnog gradskog priznanja u kategoriji za najuspešnijeg početnika u poslovanju je kompanija Karsing , za najvećeg izvoznika nagrađen je Džonson elektrik, Leoni za najvećeg poslodavca, u kategoriji najuspešnije privredno društvo-mala preduzeća dobitnik nagrade Piksel doo Niš, Put Inženjering je dobitnik nagrade u kategoriji najuspešnije privredno društvo – srednja preduzeća, Filip Moris za najuspešnija velika preduzeća. U kategoriji drušveno odgovornog poslovanje nagrada je pripala kompaniji Milk haus. Nagrade su dobitnicima uručili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Dušan  Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

                 “Privreda je stub ovog grada i ona drži mnoge stvari u ovom gradu i želim da vam  zahvalim na svemu što ste učinili za naš grad u 2021.godini mada su  ovo nagrade za 2020. U novoj godini vam želim još veći poslovni uspeh, da nam  donosite nove rezultate, da zapošljavate radnike a Grad će biti  tu da vam pomogne za sve što je u njegovoj moći. Vrata Gradske  kuće su uvek otvorena za vas i vaše ideje koje ćemo rado prihvatiti”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitajući nagrade dobitnicima.

                U ime svih nagrađenih zahvalio se Mihajlo Zdravković, direktor JP “Aerodromi Srbije”.

               “Imam izuzetnu čast da danas stojim ovde i primam ovu nagradu u ime Aerodroma Srbije. Za  nas je 2020.godina bila izuzetno teška ali i izuzetno izazovna i uspeli smo da se izborimo sa njom.I ako smo krenuli silovito u januaru i februaru, za 35 godina postojanja Aerodroma rekordnim brojem putnika, pandemija nas je, kao i većinu privrednika, omela u poslovanju. Nismo se predali i zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnom ministarstvu nastavljamo sa  trendom investicija i svime obim  što smo u prethodnom  periodu obećali”, kazao je Zdravković i najavio da se upravo danas raspisuje javna nabavka za izgradnju  nove terminalne zgarde.

               “Nadam se da ćemo u 2023.godini putovati  sa niškog Aerodroma iz nove terminalne zgrade i da ćemo se time pohvaliti u godini koja dolazi”, istako je Zdravković.

                 Među dobitnicima se nalaze kako domaće tako i strane kompanije koje uspešno posluju u gradu i zapošljavaju veliki broj Nišlija. To je potvrda da Niš raspolaže neophodnim kadrovima i kvalifikovanom radnom snagom, da je dobar domaćin i partner na koga se može osloniti.

               “Ovo je još jedan primer  da grad ima isti odnos i prema domaćim i prema stranim kompanijama koje su značajne za grad. Ovom prilukom dodeljujemo nagrade za 2020.godinu jer je Skupštinska odluka takva da se dodeljuju nagrade i priznanja za prethodnu godinu. Zadovoljni smo jer se i domaća privreda zajedno sa  stranim kompanijama koje posluju u našem gradu pokazala kao  vrlo sposobni da opstanu u uslovima kovida i da pokažu zapažene razultate”, kazao je Dušan Radivojević.

               On je dodao da Niš  u prethodnih 10 godina ima najbolje rezultate u zemlji upravo u privlačenju direktnih investicija i realizaciji sedam projekata, odnosno ovih sedam kompanija.

               “Sada je trenutak gde Grad treba da da primer i drugim gradovima u okruženju i kroz infrastrukturno  opremanje i kroz projekte kao što je Akva park koji treba da privuče ne samo kompanije koje već posluju na teritoriji Niša  već da pokaže  pravi turistički potencijal i privuče hotelijere i druge kompanije u ovoj ovlasti”, dodao je Radivojević.              

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare