Uručene nagrade najboljima na likovnom konkursu o saobraćaju

VRANJE

U Vranju su danas nagrađeni najkreativniji mladi autori na likovnom konkursu koji je pod nazivom „Budimo svi bezbedni u saobraćaju“, raspisao Savet za bezbednost saobraćaja grada.

Na konkurs je pristiglo 129 radova, a nagrađeno je petnaestoro mališana, po tri u svakoj kategoriji.

Najbolji su dobili bicikl, drugonagrađeni biciklističke kacige i svetla, a trećenagrađeni kacige.

Nagrade je u gradskoj kući uručio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković koji je rekao da lokalna samouprava konstantno radi na unapređenju fizičko-tehničkih mera bezbednosti u zoni škola, kao i opremanju najmlađih rekvizitima za bezbednije učešće u saobraćaju.

„Unapređenje saobraćajne kulture posebno je važno kod dece koja su ujedno najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju. Mališani se u ovom uzrastu osamostaljuju i kao pešaci i kao korisnici prevoznih sredstava. Stavovi koji se usvajaju u najranijem detinjstvu veoma su važni za bezbedno ponašanje u saobraćaju“, istakao je Tričković.

On je dodao da se na ovaj način, putem igre i zabave, stimulišu decu da razvijaju znanja i pozitivne navike kako bi dodatno uobličila svest i razmišljanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju.

Preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja lokalna samouprava već petu godinu zaredom tradicionalno organizuje likovni konkurs na temu bezbednosti u saobraćaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare