Uručene godišnje nagrade najboljim privrednicima tri okruga

NIŠ

                             

Istraživanje o uticaju epidemije na privredna kretanja u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu, kao i planovi rada Privredne komoire Niš u narednoj godini predstavljeni su ovih dana na sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Niš. Ovom prilikom dodeljena su i godišnja priznanja najboljim privrednicima i preduzećima.

                              Aleksandar Milićević, direktor PKS-RPK Niš prezentovao je rezultate istraživanja na temu uticaja pandemije na privredna kretanja na teritoriji RPK Niš koje je stručna služba komore sprovela u novembru ove godine, kao i plan rada regionalne komore za 2022. godinu. U analizi situacije na temu stanja privrede regiona u prva tri kvartala zaključak je da je pandemija značajno uticala na poslovanje privrednih subjekata u regionu, ali da se kompanije dosta brzo adaptiraju i za sada u većem broju odolevaju negativnim uticajima.

                               Gordana Tiodorović, pomoćnik direktora Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova PKS, članove Parlamenta privrednika i zvanice upoznala je sa pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama sprovedenim od strane Privredne komore Srbije u toku 2021. godine.

                               U diskusiji članova Parlamenta naglasak je stavljen na potrebu unapređenja komunikacije sa lokalnim samoupravama, posebno u Nišu, Pirotu i Prokuplju, u smislu poboljšanja lokalnog ambijenta za poslovanje, a na nacionalnom nivou na istrajavanju u naporima za realizaciju inicijativa privrede u pogledu smanjenja poreza na dobit, poreza na zarade i ponovnog uvođenja poreskog kredita za nabavku opreme.

                            U nastavku je usledio i svečani deo sednice dodeljivanjem godišnjih nagrada PKS-RPK Niš.

                             Nagrada za poseban doprinos razvoju privrede regiona dodeljena je kompanijama Tim Industrie Steel doo Niš, nagradu je primio direktor Miloš Veljković, PD Nataly drogerija doo Niš, nagradu je primio direktor Branislav Ranđelović i Jeligor doo Svrljig, nagradu je primio direktor Igor Nikolić.

                          Nagradu za regionalnog poslovnog lidera dobio je Zoran Petrović, izvršni direktor Slobodne zone Pirot.

                         Nagradu Privredne komore Srbije za poseban doprinos razvoju privrednog ambijenta regiona u ime dobitnika Bobana Matića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Niš, primila je Nataša Tončev, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo.

 Sednicom je predsedavao Andrija Radojičić, iz Raavex Group Niš, predsednik Parlamenta privrednika PKS-RPK Niš.

                          U radu sednice, pored trideset pet članova Parlamenta, učestvovali su Milovan Kocić, potpredsednik PKS, Nermina Ljubović, direktor Direktorata za parlamente privrednika PKS, Gordana Tiodorović, pomoćnik direktora Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova PKS, Vladislav Marjanović, član Gradskog veća za privredu i održiv razvoj Grada Niša, Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, Jelena Janićijević, Nišavski upravni okrug, Nataša Tončev,           Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Niš, Dragana Krstić, KLER Niš, Dragan Milošević, predsednik Kluba privrednika Naisus Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare