Uručene godišnje nagrade FSO Vlasotince, među nagrađenima i novinar Nove Naše reči i JUGpressa

VLASOTINCE
U prostorijama Šahovskog kluba u SRC ,,Vlasina” u Vlasotincu danas su, po prvi put, uručene od strane Fudbalskog saveza opštine Vlasotince, pojedinačne nagrade najuspešnijima za izutetan doprinos i unapređenje fudbala na teritoriji opštine Vlasotince.
Fudbalski savez opštine Vlasotince zvanično je osnovan 1977.godine, a fudbalska takmičenja u prvenstvu Opštinskog fudbalskog saveza Vlasotinca započela su još 1973.godine. Danas FSO Vlasotince broji devet fudbalskih klubova, a postoji i takmiči se ženski fudbalski klub, kao i klub malg fudbala. U okviru saveza postoje i dve stručne strukovne organizacije, i to trenera i fudbalskih sudija.
Pozdravaljjući sve prisutne, predsednik FSO Vlasotince, Radovan Stanković, između ostalog rekao je:

 • Opštinski fudbalski savez Vlasotinca osnovan je daleke 1977.godine i za ovo vreme mnogo je učinio na afirmaciji fudbalskog sporta u našoj sredini. Odlučili smo se da, po prvi put, nagradimo najbolje iz naše fudbalske sredine, jer kada se na kraju godine biraju najbolji iz svih sportskih grana, vrlo je malo priznanja koja idu u ruke fudbalskih ljudi. To je i bio glavni razlog da fudbalska organizacija, sada po prvi put uruči godišnje nagrade pojedincima, za postignute rezultate, sa teritorije Fudbalskog saveza optine Vlasotince -.
  Prvi predsednik FSO Vlasotince, bio je poznati fudbalski radnik i profesor fizičkog vaspitanja, Petar Šušulić, koji u kraćem monologu podsetio na početni period rada ove fudbalske organizacije.
 • Počelo se radom sedamdesetih godina i to formiranjem Samoupravne interesne zajednice za fizičku kulturu opštine Vlasotince. I ja sam kao jedini profesor fizičkog vaspitanja u to vreme bio izabran za prvog predsednika koji je imao obavezu da napravi plan i program rada, gde je na prvom mestu bilo formiranje desetak fudbalskih klubova sa naše teritorije. To je naišlo na oduševljenje gotovo u svim seoskim sredinama koje su vrlo brzo formirale svoje fudbalske kolektive, a veliku pomoć svim klubovima stizala je SIZ-a za fizičku kulturu, naročito u finansijskom smislu. Tako se krenulo, a radili smo mnogo sve za dobrobit fudbala i fudbalskih klubova -.
  Godišnja nagrada Fudbalskog saveza opštine Vlasotince u vidu:
  Nagrade saradnicima saveza pripala je:
smart
 • Skupštini opštine Vlasotince
  Specijalno priznanje za doprinos u razvoju fudbala bivšim predsednicima FSO Vlasotince:
 • Petru Šušuliću
 • Vlastimiru Lazareviću (posthumno)
 • Vlastimiru Stamenkoviću
  Figure fudbalskih nada Vlasotinca
 • Emilija Davinić – ŽFK ,,Rosulja”
 • Danilo Miljković – FK ,,Vlasina”
  Najbolji fudbalski sudija
 • Stefan Đokić, sudiji Prve lige Srbije
  Najbolji fudbalski radnik
 • Aleksandr Jović – FK ,,Morava” – Gložane
  Najbolji fudbaler u 2021.godini:
 • Filip Miljković – FK ,,Vlasina” – Vlasotince
  Najbolji fudbalski klub SU ,,Donja Lomnica” – Donja Lomnica
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare