Uručena peticija građana naselja “Dubočica” lokalnoj samoupravi

LESKOVAC

Grupa građana naselja „Dubočica“ uručila je danas peticiju sa preko 1700 potpisa lokalnoj samoupravi.

Žitelje naselja su predstavljati Aleksandar Rangelov, Zoran Knežević i Nebojša Marinković.

Oni se ne slažu da se između solitera S4, S5 i S6 zidaju dve nove zgrade, kao i eventualna izgradnja lokala u istoj oblasti i između solitera S8 i S12. Potpisnici peticije traže da se odustane od gradnje, a lokalna samouprava ima rok od 30 dana da im na peticiju odgovor

4
Ostavite komentar

avatar
4 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
peciKizawinNoce Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
peci
Gost
peci

Питам се само да ли су пројекти старих зграда поштовали законске норме, и да ли се по пројекту зграда које ће се градити сада поштују исте. Закон о планирању и изградњи предвиђа и паркинге, за сваки стан и локал, прецизно. Да ли је то предвиђено пројектима ових зграда? За старе ми се чини да нема довољно паркинга, а за нове не верујем да су планирани, односно да ће пројекат бити поштован. И онда зграда не може да добије употребну дозволу, не би смела да буде усељена, станови не би смели да се продају, … Али, ово је Лесковац, Србија. Закони постоје, али се примењују селективно, неки стриктно, а неки уопште. И онда купци станова немају где да паркирају возила, немају зелене површине, … Једноставно, град ће бити прегусто насељен.

Kiza
Gost
Kiza

Ali zasto, svaka gradnja donosi novine i boljitak pa ionako taj prostor cami prazan, ne stoji ta prica da se igraju deca i setaju stariji. Ovo je samo sputavanje napretaka, ali dobro ako zakn kaze da treba odgovarajuci broj potpisa da bi se nesto stopiralo neka. Samo posle nemoj da se ti isti zale kako nema nekih nivina u naselju Dubocica.

win
Gost
win

E ovako se koriste institucije, a ne na ulici. Ne prilici intelektualcima, da pre nego zatraze pomoc u instituciji, ad hoc osudjuju setajuci po ulicama. U gradskim institucijama rade ozbiljni kadrovi koji ce svojom strucnoscu razjasniti svaku nejasnocu, obrazloziti potrebu da se nesto realizuje bas na taj nacin, odnosno izaci u susret gradjanima, ukoliko je to zaista u njihovom vecinskom ineteresu. Dijalog institucija u sluzbi gradjana i samih gradjana je otpoceo. Verujemo da ce se zavrsiti brzo i efikasno, u skladu sa zakonom, a na zadovoljstvo svih. Gradska vrata svih institucija jesu otvorena za sve gradjane i to se ovim pokazalo.

Noce
Gost
Noce

Bravo, samo polako i pametno ko sto prilici.