DS: Razlozi za proteste sutra i pitanja za lokalnu vlast

LESKOVAC


Demokratska stranka, zajedno sa ostalim članicama Saveza za Srbiju, poziva sve građane Leskovca da u subotu, 8. juna u 19 h, izađu na veliki protest na Širokoj čaršiji, gde ćemo nesposobnoj i bahatoj leskovačkoj vlasti ponovo postaviti neka za njih vrlo neugodna pitanja:

 1. Zašto je za vreme sedmogodišnje tiranije SNS-a, iz Leskovca pobeglo više od 20 hiljada većinom mladih ljudi?
 • Zašto gradonačelnik sedmogodišnju katastrofu jednog grada sada prekrštava u vladavinu od samo tri godine, kada se dobro zna ko je kriv za 7 godina sunovrata Leskovca?

 • Ako uopšte postoji neka Strategija razvoja, zašto se Akcioni plan razvoja Grada za period 2015. do 2020. godinu menja tek 2019. godine, iako je gradska uprava objedinjena još pre dve godine? Postoji li neko u lokalnoj vlasti ko uopšte zna šta radi?
 •  Ko će već jednom da krivično odgovara za stanje Doma zdravlja pred stečajem, sa blokadom od pola milijardi dinara?
 • Ko treba da ide na tešku robiju zbog propasti državnih apoteka i  gubitka od još pola milijardi dinara? Bivši direktor ove ustanove ili gradonačelnik koji ga štiti? Da li se radi o teškim neznalicama ili o teškoj proneveri?
 • Kako je moguće da rekonstrukcija škole „Josif Kostić“ za vreme naprednjaka košta skoro milion evra – iako je za te pare moguće podići tri potpuno nove škole, i zašto deca iz te škole imaju skraćene časove koje drže po tavanima i kotlarnicama drugih škola?  Kada će direktor ove škole najzad da bude smenjen i ko će da odgovara za sve sumnjive tendere?
 • Zašto je za 7 godina strahovlade SNS-a u Leskovcu otvorena samo jedna fabrika sa 350 radnika, dok je za vreme trogodišnjeg vršenja vlasti DS-a otvoreno čak 7 fabrika sa 5 i po hiljada zaposlenih? Da li su naprednjacima i otvaranje toaleta na groblju i septičke jame takođe kapitalne investicije?
 • Ko će da objasni građanima Leskovca zašto 4 klupice ispred LKC-a koštaju skoro milion dinara, a metalne kante za đubre koštaju 17 hiljada dinara?
 • Kako je moguće da izgradnja auto-puta kroz Grdeličku klisuru košta duplo više nego izgradnja slične deonice slične dužine u Makedoniji?
 1. Zašto plafon koji je pao u školi u Vučju još uvek nije popravljen i ko je kriv za katastrofu koja je mogla da ima tragičan epilog?
 1. Zašto odbornici vladajuće stranke, za razliku od odbornika DS-a, nisu uplatili jednu skupštinsku dnevnicu na račun NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), iako za to postoji validna skupštinska odluka i nije li ih makar malo sramota zbog toga?
 1.  Kada će gradonačelnik i njegovi saradnici da iznesu imovinske karte na uvig građanima Leskovca, kako one koje su imali kada su ucenama i zastrašivanjem ščepali vlast  2012. godine tako i sada, posle 7 godina pljačke gladnih građana Leskovca?

Zato, NEMA PREDAJE!

DO POBEDE!
Vidimo se u subotu u 19 h, na Širokoj Čaršiji!”, navodi se u saopštenju leskovačkog DS.

9
Ostavite komentar

avatar
9 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
9 Autor komentara
ProfesorkaBokicazoeKatrinMiroslav Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Profesorka
Gost
Profesorka

Propali Savez za Srbiju…i njihovi beznadežni pokušaji da skrenu pažnju na sebe…

Bokica
Gost
Bokica

I eto, ponovo neko saopstenje, od strane ljudi koji su privatizovali Leskovac, rasprodali firme, davali otkaze, pravili dugove i radili sta su hteli. Setimo se stadiona na Pasinoj cesmi, Arapa, busotina, solarnih elektrana i sl.

zoe
Gost
zoe

Mozda biste vi uradili neke stvari drugacije, neke bolje, ali vecinu poslova ova gradska garnitura uradila je dobro. Pomak se vidi u svim sferama, na svakom koraku. Da je zateceno manje problema, sigurno bi vise bilo uradjeno. Kad bi vi imali sanse da dodjete na vlast zatekli bi daleko uredjenije stanje u gradu, nego sto ste ga ostavili drugima u nasledje. A da biste dosli, treba da pohvalite sto valja, da pozdravite one koji su dobri i strucni u svom poslu, da bi vam narod poverovao da ne kritikujete iz zelje za vlascu, nego da gradjanima zelite Bolju Srbiju, kao sto je zeli SNS pa se svim silama trudi da to svakim danom bude jos bolje. Milion stvari je uradjeno dobro. Zato su jos na vlasti. A vi svojom selektivnom, neargumentovanom kritikom niste ni tu gde se deklarisete kao opozicija. Opozicija je ozbiljna korektivna snaga drustva, koja sistem cini palamentarnijim. Prefiks svake politicke opcije, bila ona na vlasti ili ne, jesu moralni principi. Kod vas su izostali, zato i podrska izostaje.

Katrin
Gost
Katrin

Kada neko hoće da se bavi ulicom on se trudi i razloge da iznadje, ne pita se šta je istina i gde je pravi put, nego postavlja paušalna pitanja i piše neproverene optužbe…

Miroslav
Gost
Miroslav

Ovi iz DS-a bi prvo trebalo da gradjanima upute izvinjenje za sve pljačke, otpuštanja, zatvaranja fabrika…a onda da nam vrate svaki dinar koji su nam uzeli.

Sofija
Gost
Sofija

Zasto ozivljavate vec propale proteste?! Narod vas nece pa nece, shvatite to i manite se setnje.

poklon politicaru
Gost
poklon politicaru

Da li politicar sme da primi poklon skuplji od 500 evra, sta kaze zakon o korupciji? Odelo, cipele, kucu, kola, motor, letovanje, putovanje?

imovinska karta
Gost
imovinska karta

Dok nije bio u politici, nije bio anonimam, vec poznat po skandalima. Otac je tad bio majstor, al danas potenciraju veliko nasledstvo. U to vreme se znalo kako ,,kalira” roba u dzep. Danas su to sampioni. Fizicka nasrtanja su bila specificnost za najdzentlmena. Direktori pod istragom cuvaju vikendice na svoje ime i zato partija cuva te direktore. Zahvalnost za dozvole za nedozvoljene gradnje iskazuje se do Vlasine. Sve sto je moglo da se istrguje uticajem, istrgovano je. Do starleta za vazduplohove i druge keramicare. Zbrinuti su svi do poslednjeg kolena pokoljenja. Pitbulovi zivotom brane interes jer kad bi vozaci, prodavci magle, sestre slatke bili predstavnici vlasti, politicki funkcioneri, da nisu u SNS. Ni u najludjim snovima. Samo u SNS. Da ima za njih.

Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

A gradjani pitaju sta je sa njihove propale busotine, solarne elektrane, kolektor i unistenu privredu. Sa istim kadrovima i istim idejama opizicija nema sta da traži na izbore, jer narod dobro pamti njihovu vladavinu.

Проститутки Бишкека