Uručena novinarska priznanja “Ekran”

NIŠ

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za istraživanje medijskog prostora (CIMP) gledaoci iz Niša na nacionalnim televizijama najviše vole da gledaju reportaže i izveštavanja iz ovog kraja Ivane Marković, dopisnice Prve TV. Ostala omiljena TV lica i drugi medijski poslenici su iz medijskih kuća Niša i opština Nišavskog okruga.  Na svečanosti u restoranu Stambolijski danas su dodeljena priznanja „Ekran“ televizijskim novinarima i dugim medijskim poslenicima.

Istraživenje javnog mnjenja koje je obuhvatilo  750 ispitanika telefonskim putem rađeno je u periodu od 15.septembra 2018. do 10. februara 2019. godine u saradnji u saradnji sa marketinškom agencijom „Poslovne strane“ iz Niša.

“ VIše od dva meseca se radilo na uzorku od 750 ispitanika , što je reprezentativni uzorak , s obzirom da se na nivou Srbije vršilo istraživanje na hiljadu ispitanika. Dobili smo sjajne rezultate. Ono što je najbitnije i najinteresantnije su komentari koje gledaoci postavljaju prilikom ispitivanja. Davali su nam sugestije koje  smo mi prihvatali i tako su nam daliprostor, šlagvort za nastavak rada. Drago mi je da održavamo ovaj kredibilitet . Ovo je osmi put, posle dve godine pauze . Dodelili smo nagrade i prošle godine. Znamo u kakvoj smo situaciji svi novinari koji se bave ovim poslom. Teška je i drušvena i  materijalna situacija i mala podrška našem radu mnogo znači svima nama” rekao je prilikom uručenja nagrada direktor CIMP-a Zdravko Stojnić   

Prilikom primanja nagrade obitnica najvećeg priznanja “Ekran”  Ivana Marković novinarka Prve TV je rekla:

“Za deset godina rada ovo je moja prva nagrada, za bilo koji medij  za koji sam radila . Decembra 2017. godine počela sam da radim za TV Prva i zadobila njihovo poverenje. Oni su prepoznali tu iskrenost i nagradili je. Svaki naš dogovor je imao i kritike i pohvale i to je uvek imalo smisla. To je ono što bih volela da urednici naših lokalnih televizija , medija uopšte obrate panju. Svaki potstreh znači. I svaka kriktika znači kada je smislena. Znači i ova nagrada. Kada mi je javljeno da su gledaoci glasali i kada su rekli “mala, slatka, plava” tek tada sam pomislila da sam možda i zaslužila poverenje gledalaca i nagradu . Moju najbliži  zaju da se od ranog jutra do kasno uveče maksimalno trudim, a to gledaoci prepoznaju i cene.

Drugo mesto pripalo je  Jovici Milanoviću uredniku i voditelju jutarnjeg programa RTV Belami, dok je prema istraživanjima javnog mnjenja na trećem mestu Danijela Ivanković, urednik emisije „Fokus“ TV Zona plus.

“Hvala Zdravku i organizatorima koji su sproveli istraživanje. Čestitam svim kolegama koju su dobitnici nagrada. nagrada znači s svima nama.  Nije lako raditi ovaj naš posao. Svi znamo koliko treba truda i rada  a da se sa druge strane ne pruža novčana satisfakcij. Ovo je jedan od onih trenutaka za koji vredi raditi ovaj posao. Ovo je zaista vredna nagrada jer dolazi pre svega od gledalaca” rekla je prilikom dobijanja nagrade Danijela Ivanković.

Među dobitnicima nagrada su i novinski posleici koji su bili van uobičajenih kategorija koje su se vrednovale prošle godine.

Portal Niške vesti ove godine prepoznat je  kao medij od velikog značaja za informisanje i izuzetnu promociju grada Niša

Specijalno priznanje van kategorije  dobila i dugogodišnji novinar Narodnih novina Vesna Petrović za tekstove iz oblasti  društva i kulture

“Srećna sam što sam dobila nagradu. Posebno što  radim za pisani medij, novine, jer se ove nagrade uglavnom dodeljuju televizijskim novinarima. Smatram da se na ovaj način pokazuje da se čitaoci vraćaju pisanim medijima, da novine nisu “zaboravljene” i “ mrtve” kao što neki imaju običaj da kaž”, rekla je Vesna Petrović.

Nikola Panić vlasnik i urednik Bum radija i Portala 018  takođe je danas primio je nagradu  van uobičajenih kategorija.

“Veliku zahvalnost dugujemo Centru za istraživanje CIM i želimo da se zahvalimo slušaocima i čitaocima. Trudićemo se da budemo kvalitetniji i da informišemo građane na naćin kako to treba da bude, kao što smo i do sada to radili” rekao je Panić.

Autori i voditelji koji su osvojili prva tri mesta, neće ući u izbor za sledeću godinu u toj kategoriji, već samo u redovno istraživanje za priznanje EKRAN.

„Smatramo da je podrška novinarima i medijama, institucija, odnosno Nišavskog upravnog okruga od velikog značaja za opštu objektivnu informisanost građana“, ističu organizatori..

U kategoriji emisija jutarnjeg programa nagradu su dobili Dragan Žika Stojanović iz TV Zone Plus i Vladica Jonančić iz NTV NIŠ

Milena Antić niz NTV nagrađena je za popodnevni kontakt program

U Kategoriji informativnih kontakt emisija nagrada je uručena Ružici Simonović iz TV “KOPERNIKUS”  za emisiju “Prizma”

Za večernju društveno političku emisiju “ Između redova” TV Belamija nagradu je dobila Dušica Dejić.

Još jedan novinar Belamija imao je veliki podršku gledalaca. Jovica Milanović dobio je nagradu u kategoriji vikend jutarnjeg programa.

Za vikend kontakt program nagradu je dobila Svetlana Ceca Petrović za emisiju “Izjava nedelje” TV Belamija.

U kategoriji zabavnog programa za emisiju “Subotom” RTV Belami nagrada je pripala Miroljubu Jovanoviću.

U oblasti sportskog programa  nagrađena je emisija “ Tajm aut”  i  TV KOPERNIKUS, i novinari MIilan Kostć i Nikola Šipovac.

Po prvi put nagrade su dodeljene i za medijske radnike odnosno kuće van Niša. Uručene su Svrljiškim novinama, Radio Aleksincu i Radio Koprijanu” iz Doljevca za uspešno izveštavanje na lokalu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare