Uručena auto sedišta za bebe koje su rođene u prva tri meseca ove godine 

NIŠ

Roditeljima beba koje su rođene od 1. januara do 31. marta ove godine u sali lokalnog parlamenta uručeno je 135 auto sedišta. 

Ovo je treća godina zaredom da Grad Vranje poklanja auto sedište svakoj novorođenoj bebi. 

Akcija se sprovodi u okviru programa Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja. 

Predsednik Skupštine Grada Vranja Dejan Tričković je rekao da svega ovoga ne bi bilo da nema podrške Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Tehničke škole u Vranju, ali i razumevanja lokalne samouprave. 

„Rukovodstvo grada je prepoznalo problem i podržalo predloge struke, tako da smo mi danas jedna od retkih lokalnih samouprava koja dodeljuje auto sedišta svakoj novorođenoj bebi. Bitno je da od samog rođenja deci stvaramo pozitivne navike kada je ponašanje u saobraćaju u pitanju. Najpre, tako što ćemo ih kao roditelji bezbedno voziti u automobilima, a potom tako što ćemo se truditi da im usadimo svest o neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila. Na taj način u budućnosti ćemo svi biti bezbedniji u saobraćaju“, rekao je Tričković. 

Predstavnik Republičke agencije za bezbednost saobraćaja Veljko Ćurčić je izneo statističke podatke o stradanju dece u saobraćaju, pre svega, u putničkim automobilima.  

On je istakao da se vrlo često dešava da su dečja auto sedišta nepravilno montirana, a samim tim i nebezbedna. 

Zbog toga je okupljenim roditeljima održana prezentacija pravilnog montiranja i upotrebe sedišta za decu. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare