URGENTNA HUMANITARNA POMOĆ ZA MIGRANTE

VRANJE

Zbog povećanog talasa migranata u Srbiji, posebno na jugu Srbije, Odbor za ljudska prava Vranje – SOS Telefon Vranje  pokreće korporativnu akciju prikupljanja urgentne humanitarne pomoći – “PAKET POMOĆI” MIGRANTIMA, prvenstveno za žene I decu, koji su, na putu ka Evropskoj Uniji, privremeno smešteni u Kolektivnom centru za prihvat migranata u naselju Železnička stanica u Preševu, saopštio jedanas taj odbor.

U saopštenju se navodi da je „najpotrebnije  donirati:

–          Flaširanu vodu

–          Higijenske pakete:

– toaletni sapun

– šampon za kosu

– toalet papir

– vlažne I suve maramice

– talk za bebe

– kreme za negu bebe

– pasta I četkice za zube

– pelene za bebe – različitih veličina

– higijenski ulošci…

 

–          Igračke za decu I bebe

–          Obuću – ženske, muške i dečije cipele, čizme, topla obuća  različitih veličina (ravne i udobne)

Odbor za ljudska prava Vranje ovom akcijom poziva sve zainteresovane kompanije, preduzeća, proizvođače, trgovinske firme da se pridruže i svojim angažovanjem  pruže neophodnu trenutnu pomoć i doprinesu stvaranju osnovnih higijenskih i životnih uslova, pre svega za  žene i decu migrante, kojima je to potrebno.

 

U talasu migracije, po zvanicnim podacima, sve je veći broj žena izbeglica sa malom decom, ali i starih ljudi, što ranije nije bio slucaj. Veliki je broj dece i žena, od kojih su neke u poodmakloj trudnoći, iznemogle, sa bebama starosti od nekoliko dana i meseci, navodi Odbor za  ljudska prava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare