Uredjuju staze na Svetoilijskom groblju , cena 5,8 miliona dinara

LESKOVAC

Na sajtu grada Leskovca je objavljeno da se “danas krenulo sa adaptacijom i uređenjem staza na Svetoilijskom groblju”.

” Ovom prilikom biće uređeno oko 750m staza i one će biti delom asfaltirane, a delom popločane behaton pločama u zavisnosti od konfiguracije terena. Vrednost radova je 5.800.000 dinara a sredstva su obezbeđena preko subvencija iz budžeta grada Leskovca. Inače ovo je treća godina u nizu kako se izvode ovakvi radovi, a sva je prilika da će se nastaviti i narednih godina.

Takođe, JKP „Komunalac“ Leskovac je privelo kraju radove na sanaciji fasade na kapeli na Svetoilijskom groblju. Ovi radovi su koštali oko 650.000 dinara. Ako se uzme u obzir da je u prethodne dve godine zamenjena komplatna unutrašnjost ovog objekta, i da je napravljena rampa za olakšano kretanje osoba sa invaliditetom, može se reći da smo dobili potpuno novi izgled ove kapele stare više desetina godina”, navodi se u objavi.

Direktor JKP Komunalac jutros je zvao samo lokalne televizije da snime početak ovih radova, ne i ostale medije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Špitaljac
Špitaljac
4 godine pre

Tih 0,8 od 5,8 meleona su mogli da daju da se staze na Šitaljskom groblju barem posipaju onim grebanim asfaltom ili šljakom i tako bar malo dovedu u red najstarije leskovačko groblje. O groblju u porti crkve sv. Petke u Rudaru i da ne govorim. Do njega čak ni put nije popravljen. Tamo se stalo s obnovom svetinje nekako u isto vreme od kad je bivši paroh napravio kuću. Slučajnost?