Socijalnim radnicima određen pritvor do 30 dana

VRANJE-NIŠ

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu socijalnim radnicima D. M. iz Vranja i D. T. iz Bujanovca određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je u ovom sudu.

Oni se sumnjiče za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja. Socijalni radnici saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde su izneli svoju odbranu, nakon čega je Višem sudu u Nišu podnet predlog za određivanje pritvora.

Kri­vi­č­no de­lo su po­či­ni­li u ju­nu pro­šle go­di­ne.

Socijalni radnici se sumnjiče da su od Bu­ja­no­v­ča­ni­na S. R. uze­li mi­to i omo­gu­ći­li mu da usvo­ji de­te mi­mo za­ko­nom pro­pi­sa­nih pra­vi­la.

“Više javno tužilaštvo  u Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljene D. M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita. Protiv okrivljenog D. T. biće sprovodene dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Višem sudu u Nišu je podnet predlog  za određivanje pritvora protiv okrivljenih, kako ne bi ometali postupak uticajem na svedoke”, saopštavaju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Sumnja se da je prvoosumnjičena D. M od po­te­n­ci­jal­nog usvo­ji­te­lja uze­la na po­klon mo­bi­l­ni te­le­fon, da u okviru svog službenog ovlašćenja potpiše odgovarajuću dokumentaciju kojom se zasniva usvojenje maloletnog lica a na bazi izveštaja koji je sačinio drugoosumnjičeni D. T. u vreme kada S. R. nije bio u Srbiji već u Švajcarskoj. Na taj način  nije ispoštovana procedura koja je propisana prilikom zasnivanja usvojenja.

Njima je određen pritvor do 30 dana, najduže do 18. juna, saopšteno je iz Višeg suda u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare