Uređuje se Kalča

NIŠ

U maju su počeli radovi na renoviranju tržnog centra ,,Kalče“, koji je posle 30 godina dobio novi unutrašnji izgled. Okrečen je unutršanji prostor, postavljene su klupice sa bežičnim internetom i ukrasnim žardinjerama, kaže predsednik Upravnog odbora Udruženja vlasnika lokala Tržnog centra “Kalča“, Dragoslav Pavlović, predsednik Upravnog odbora Udruženja vlasnika lokala. Za radove na uređenju enterijera Kalče vlasnici lokala izdvojili su 7 miliona dinara od 2014.godine.

                          “Urađeno je kompletno krećenje i bojenje i sve je u svetlim bojama kako bi bilo više svetla u unutrašnjosti centra. Tu su i klupice na kojima mogu posetioci da predahnu tokom obilaska centra. Za to vreme mogu napuniti svoj mobilni telefon jer smo i to obezbedili kao i besplatnu vaj faj mrežu”, kaže Pavlović.

                           On dodaje da je u TC “Kalča” promenjeno osvetljenje.

                          “Kompletno osvetljenje Kalče je promenjeno, a u ovaj fazi radova ostalo je još da se postavi info pult sa informacijama gde se koji lokal nalazi u Kalci”, kaže Pavlović. “Pored toga biće instalirane i table sa reklamama vlasnika lokala”.

                            Pavlović ističe da za sada glavna kupola neće biti renovinrana jer nemaju više sredstava za to i da je potrebno rešiti pitanje klimatizacije u narednom periodu.

                            “Predpostavljam da ćemo sređivanje kupole moći da uradimo sami, a grad je uključen sa svojih 30 i nekoliko lokala i plaća održavanje kao i svi mi. Ono što je za TC  “Kalča” važno i ne može na ovakav način da se reši to je pitanje klimatizacije koja godinama ne radii  koja se ne može popraviti pa će morati da se uradi nešto novo. Za sve to još ne znamo ni koliko para treba”, kaže Pavlović.

                            Jedan od najvećih problema TC “Kalča” je to što ni posle 30 godina od izgradnje ne postoji upotrebna dozvola.

                             “Obezbeđenje upotrebne dozvole moraće da sačeka jer je nemoguće ozakonjenje objekta zbog toga što Građevinar koji je investitor i na koga se vodi zemljište više ne postoji, a zemljište još nije preneto na vlasnike lokala. Pokušali smo to da rešimo sudskim putem jer niko nije znao kako drugačije to da rešimo. Čekamo presudu apelacionog suda i ako to bude rešeno imaćemo uslova da započnemo process dobijanja upotrebne dozvole. To je krupan zalogaj za nas za koji, takođe, treba puno para za izradu projekta izvedenog stanja jer ima mnogo odstupanja  od glanog projekta”, kaže Pavlović.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Јужна пруга
Јужна пруга
11 Avgusta, 2020 7:31 pm

Реално, све то што радите је узалуд без климатизације… Климатизација је приоритет приоритета…

Проститутки Бишкека
1
0
Ostavite komentar.x
()
x