Uređen prilaz crkvi Sveta Petka

VRANJE

Uoči verskog praznika Sveta Petka uređen je deo Cnogorske ulice između crkve koja nosi ime ove svetice i Belog mosta u Vranju.

„Pre toga tu je bilo blato i neuređeno šetalište. Iskoristili smo kocke koje smo imali, kako bi popločali ovaj deo, što nije iziskivalo dodatne troškove i vrlo lepo se uklopilo u ambijent, izjavio je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković koji je posetio taj deo grada.

Nakon uređenja kanalizacione mreže u donjem delu ulice i asfaltiranja, završena je rekonstrukcija dela koji ide prema crkvi Sveta Petka u dužini od 120 metara. Ulica je dobila i nove klupe, a uređene su i zelene površine.

Rekonstrukcijom ovog dela Crnogorske ulice privodi se kraju celokupan komunalni program za 2016. godinu, dodaje gradonačelnik.

Episkop vranjski gospodin Pahomije zahvalio se gradskom rukovodstvu što je omogućilo da se uredi prilaz ovoj svetinji koja ima veliki istorijski značaj i koja predstavlja jedno od najznačajnijih svetilišta u Vranju. Svim vernicima je čestitao sutrašnji praznik.

Što se tiče komunalnog programa za 2017. godinu u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije. On će zbog finansijskih teškoća i stanja u gradskoj kasi obuhvatiti tekuće održavanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare