Uređen ogranak Narodne biblioteke u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je ogranak biblioteke „Radoje Domanović“ u Vučju, gde je za renoviranje prostorija iz budžeta grada izdvojeno 370.000 dinara. Marija Rajković, članica kabineta gradonačelnika Leskovca, naglasila je da su nakon više decenija ove prostorije sanirane od vlage, okrečene, zamenjena je rasveta, električna instalacija, postavljene šine za umetničke izložbe, namešten laminat, postavljena instalacija za internet priključke sa otvorenom internet mrežom.

Direktorka leskovačke biblioteke „Radoje Domanović“ Vesna Ilić napomenula je da ovo odeljlenje biblioteke ima preko 16.000 monografskih i serijskih publikacija i više od 600 članova od kojih je većina aktivna tokom cele godine.

„Mi redovno obnavljamo publikacije u skladu sa zahtevima i potraživanjima naših korisnika. Putem projekta „Izgradnja kapaciteta za realizaciju elektronske pozajmice u ograncima“ mi smo osavremenili i elektronsko poslovanje. Ovde nećemo stati, već nam je u planu nekoliko projekata koji su usmereni ka elektronskoj čitaonici.“

Danas nije receno da li je najzad saniran i krov zgrade Doma kulture u Vučju oji godinama već prokišnjava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare