Uređenje Svetoilijske ulice

LESKOVAC

 

U izgradnju trotoara na delu Svetoilijske ulice grad Leskovac će preko Direkcije za urbanizam i izgradnju uložiti 2,2 miliona dinara (bez PDV-a). Sa radovima se krenulo početkom ove nedelje, a rok za njihov završetak je 45 dana. Radove izvodi firma GZZ „Pionir“ Vlasotince.

Prema projektu predviđeno je uređenje trotoara sa istočne strane, na potezu od glavne Pošte do ukrštanja sa ulicom Miloša Obilića. U ovoj fazi će biti urađeno 615 metara kvadratnih trotoara, koji će biti popločani vibrobetonskim pločama. Ivičnjaci će biti zamenjeni, a predviđeno je i ozelenjavanje ulice.

-Izgradnja trotoara u Svetoilijskoj ulici od izuzetnog je značaja za sve stanovnike mesne zajednice Hisar, jer pešačke površine ovde decenijama nisu uređivane. Sada će pešacima svakako biti olakšano kretanje, ne samo zbog novog asfalta već i zato što su trotoari uzdignuti pa će to otežati parkiranje automobila, rekao je Zoran Stamenković, predsednik saveta mesne zajednice Hisar.

Svetoilijska 1

On je dodao da je ova mesna zajednica sopstvenim sredstvima u visini od 30.000 dinara finansirala krečenje unutrašnjosti kao i fasade zgrade mesne zajednice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare