Uređenje saobraćajnih zona osnovnih škola u Vranju

VRANJE

Povodom saobraćajnog uređenja zone u blizini OŠ ,,Branko Radičević“, gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković, posetio je ovu ustanovu i uručio učenicima prvog razreda udžbenike ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju“, koje će dobiti svi đaci prvaci.

,,Za ovo uređenje grad je izdvojio preko 1,5 miliona dinara, dok će za završetak realizacije projekata kod OŠ ,,Svetozar Marković“ i ,,Dositej Obradović“, na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja izdvojiti još dodatna dva miliona“, rekao je  Milenković.

vranje-saobracajne-zone

Direktor škole Zdravko Veličković, istakao je da su roditelji u saradnji sa Timom za bezbednost zaključili da je Kosovska ulica jedna od kritičnih mesta za bezbednost dece, pa su zbog toga u njoj postavljena dva usporivača.

Postavljena je zaštitna ograda pored trotoara oko škole i vrtića u dužini od oko dva kilometra.

Ivica Ristić, član Saveta za bezbednost u saobraćaju, izjavio je da je edukacija roditelja, dece i nastavnika od presudnog značaja za sigurnost najmlađih u saobraćaju.

vranje-saobracajne-zone-2

,,Grad je preduzeo mere na izradi projekta za tri škole: ,,Vuk Karadžić“ u Vranju, ,,Branislav Nušić“ u Rataju i ,,Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, čija će realizacija biti u 2017. godini. Sva sredstva koja su namenski izdvojena potiču od naplaćenih kazni, a mi smo u ovom periodu dali prioritet na zaštiti učenika osnovnih škola“, rekao je Ristić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare