Urbanizacija Novog naselja u Bujanovcu

BUJANOVAC

Na sednici Skupštine opštine Bujanovac, koja je održana prošle nedelje, donešena je odluka da se urbanizuje „divlja“ mahala u Novom naselju, u kojoj žive Romi, i određene su lokacije za dom kulture, vrtić, verski objekat i groblje, a za početak će se izgraditi kanalizaciona mreža.

Stanovnicima ovog naselja sada će biti omogućeno da legalizuju svoje kuće i ostale objekte i dobijaju dozvole za gradnju i parcelizaciju.

– Plan, pored ostalog, predviđa otvaranje novih ulica, a sačinjen je na bazi predloga samih meštana, odnosno gotovo 80 odsto njihovih zahteva, iznetih tokom tri javne radionice, je prihvaćeno, rekao je Amir Džaferi, načelnik Odeljenja za urbanizam.

Kada će lokalna samouprava početi da realizuje plan još nije poznato ali je ovo prvi i jako važan korak, jer pomenuto naselje praktično do sada zvanično nije postojalo.

Plan detaljne regulacije je donacija Stalne konferencije gradova i opština preko programa „Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“.

Urbanizacija o Nevo naselje ani Bujanovca

ČHIČHA: JUGPRESS 16 NOVEMBAR, 2019

BUJANOVAC

Ki bešutni Čedimasiri komunakiri  Bujanovac, koja ičherđape prošlo kurko,anđape odluka te urbanizuinenpe “divljo”mahala ano Nevo naselje, ani savi đivdinenaRoma, hem odredime i lokacije za ko ćher kulturakoro, vrtić, versko objekti hem limorja,a ko anglunipe ka čherelpe kanalizaciono mreža.

Bešutnenđe tari akija mahala ka ovel dindo te legaizujinen ple ćherahem avera objektija hem te len dozvole za ki izgradnja hem preparcelacija.
-Plani, zalo akava, ka del te phravenpe neve dromija, a čerdo i ki baza taro predlogtaro manuša kola bešena ki mahala i ki kupa 80% olengere zahtevija, kola ikalde ko trin javna buljarade, leljepe, vačerđa Amir Džaferi, načelniko taro Odeljenje za ko urbanizam.

Kad i lokalno samouprava ka lel te realizujini o plan panda na đanelpeali akava i prvo importantno korako, jer vačerdo naselje praktično đi akanani postojinđa.

Plan tari detaljno regulacija i donacija tari Stalno konferencija za ko dizija hem komuneprekalo programi”Zoralipa lokalna katanipa za ki inkluzija o Roma”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare