Urađena vodovodna mreža u Radonjici ali domaćinstva još nisu povezana na nju

LESKOVAC

U Radonjici su završeni radovi na ugradnji vodovodnih cevi u dužini od 680 metara, za šta je iz budžeta Grada Leskovca izdvojeno 2,7 miliona dinara.

To ne znači da su i domaćinstva povezana na nju pa dobar deo stanovnika ovog sela još uvek nema vodu iz vodosistema Barje.

Jelena Stanković, članica Gradskog veća, podseća da je do sada u ovu oblast uloženo preko 894 miliona dinara čime je izgrađeno i zamenjeno preko 94 kilometara mreže.

„Adekvatni uslovi za život svakog stanovnika na teritoriji grada Leskovca su cilj delovanja odgovorne lokalne samouprave. Namera je da se dotrajale cevi zamene na čitavoj teritoriji grada, kao i da se nastavi sa izgradnjom nove vodovodne mreže.“

Ljiljana Mihajlović, tehnička direktorka JP „Urbanizam i izgradnja“ pojasnila je tehničke detalje radova i rekla da su položene vodovodne cevi, a da je ostalo samo povezivanje novoprojektovanog cevovoda sa postojećim.

„To će se izvesti sa nadležnim Javno-komunalnim preduzećem “Vodovod”. Urađena je vodovodna mreža prečnika 63 od polietilena. Za svaki kućni priključak predviđena je veza na glavnoj mreži sa teleskopom i garniturom do regulacione linije. Ovi radovi su izvedeni na osnovu glavnog projekta za izgranju vodovodne mreže u naseljenim mestima Radonjica, Bunuški Čifluk, Gornja i Donja Bunuša.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sara
Sara
2 godine pre

A šta je bilo sa kanalizacijom, čemu vodovod bez kanalizacije! Zar to ne ide zajedno!
ili vi mislite da sela trebaju da nam plivaju u fekalijama!