Uputstva za poljoprivrednike

VLASOTINCE

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince rečeno je da će danas u Domu zdravlja u Vlasotincu biti obavljena i vanredna dezinfekcija, i da je juče završena i kompletna dezinfekcija unutrašnjosti zgrade opštine.

Dezinfekciona sredstva raspoređena su i drugim javnim preduzećima i ustanovama, a proces dezinfekcije obavlja osoblje Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ koje poseduje potrebni aparat, tzv. foger.


U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (20:00 – 05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs odnosno na odgovarajući broj telefona, a za Jablanički okrug je to broj 0648818486 . Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova, preneti su navodi iz obaveštenja Ministarstva poljoprivrede.


Na sednici štaba formiran je tim koji će u kontaktu sa privatnim firmama proveriti kako stoje stvari po pitanju nabavke sredstava I dezinfekcije prostora, plana organizacije rada I slično. Tim povodom, predsednik opštine Zoran Todorović, sa dvojicom većnika, obišao je kompaniju Gruner.
-Mogli smo da zaključimo da su mere koje se primenjuju apsolutno u skladu sa svim preporučenim merama za zaštitu od širenja virusa. Obavlja se adekvatna dezinfekcija ruku, obuće I prostora – rekao je Todorović.
Nakon jučerašnje najave predsendika republike da će tekstilna fabrika Fiorentino u Vlasotincu početi da šije zaštitne maske, predstavnik preduzeća Andrea Nutrikato kaže da očekuje dodatne instrukcije iz Vlade.
“Vodovod” I “Komunalac” nastavljaju čišćenje I pranje ulica u tri smene – od 8 do 12, od 14 do 18 i od 20 do 24 sata, kažu u ovim preduzećima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare